Nov pokušaj prodaje Jugodenta

Celokupan prostor i svi objekti fabrike Jugodent, koja je sada u stečaju, stavljeni su na licitaciju koju je raspisao stečajni upravnik.

Celokupan prostor i svi objekti fabrike Jugodent, koja je sada u stečaju, stavljeni su na licitaciju koju je raspisao stečajni upravnik.

Ukupna procenjena vrednost zgrada i druge imovine na Futoškom putu je nepunih 530 miliona dinara. Kupci imaju rok da do 17. decembra dostave ponude, a istog dana će u Agenciji za privatizaciju biti otvorene.

Raniji pokušaji prodaje imovine do sada nisu uspeli jer nije bilo ponuđača koji su bili spremni da plate ovoliku sumu. Pre dva meseca odbijena je ponuda preduzeća "Ornament" iz Veternika, koje se bavi trgovinom i uslugama i koja je ponudila 114 miliona dinara.

Jugodent, koji je proizvodio stomatološku opremu je do raspada SFRJ izvozio oko 80 posto proizvodnje, a nakon sankcija je rad skoro obustavljen. U preduzeću je pre rata bilo zaposleno 1.450 radnika, a u vreme kada je proglašen bankrot, u julu 2009, svega oko 300.

  • Bivši

    18.12.2012 15:32
    Posadimo cveće
    Sve je to naša borba dala,
    Drugarice posadimo cveće,
    Na grobove onih koji dinar videt neće.
    Zahvaljujem DRŽAVI SRBIJI na podršci lopovima i HVALA NA UKAZANOM POŠTENJU DEMOKRATIJE.
    Pozdrav iz nekada jedine Fabrike na Balkanu za proizvodnju zubarske opreme.Mogli smo ostati jedini ovako smo postali NIKO.
  • jugodent

    19.11.2012 20:17
    @jogurt
    hebale vas serpe i jorgut.

    -Hlebe ,hleba gospodaru,
    ne videsmo davno hleba...
  • 19.11.2012 12:32
    Eeee
    Na hiljade takvih u "lijepoj našoj"-"Deželi".Hvala "Demokratiji" i njenom napretku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti