Pastor: Potrebno više policajaca u Temerinu

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je danas da je preventivno delovanje jedini način za suzbijanje incidenta kakav je nedavna tuča u Temerinu gde su ispisani i uvredljivi grafiti.
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je danas da je preventivno delovanje jedini način za suzbijanje incidenta kakav je nedavna tuča u Temerinu gde su ispisani i uvredljivi grafiti.

"Na osnovu policijskog izveštaja koji sam zatražio odmah po dobijanju informacije o incidentu, a koji je stigao tek danas, jasno je da je većina lica koja su učestvovala u tuči bila u alkoholisanom stanju što govori o potrebi veće prisutnosti policijskih patrola u ovom mestu, na šta smo i ranije ukazivali", naveo je Pastor u saopštenju.

Dodao je da očekuje da će, pošto su počinioci identifikovani, tužilaštvo brzo, efikasno i odgovorno uraditi svoj deo posla i da će počinioci dobiti zasluženu kaznu.

"Ovakvi incidenti su veoma zabrinjavajući i za svaku osudu jer stvaraju napetu atmosferu u nacionalno mešovitoj sredini kakva je Temerin. Svi koji ostanu ravnodušni... i uzdrže se osuđivanja, samo doprinose njihovom jačanju", upozorio je Pastor.

Dodao je da je nemoguće ignorisati da se ovakvi incidenti događaju istovremeno kada pojedine organizacije, poznate po ekstremističkim stavovima, vode intenzivnu kampanju protiv autonomije Vojvodine i traže njeno ukidanje.

U Temerinu je uhapšen meštanin M.Z. (21), osumnjičen za učestvovanje u tuči. Krvičnu prijavu za isto delo policija će podneti i protiv N.B. (19) iz istog mesta. Oni su osumnjičeni da su 27. januara učestvovali u tuči u kojoj su dvojica Temerinaca mađarske nacionalnosti lakše povređena, a jedan teže. Pojedini mediji su preneli da je to bio etnički motivisan sukob i dodali da su trojica pretučena samo zato što su Mađari.

  • Biberko

    31.01.2013 06:21
    Vijuga
    Potrebno je više "mozga"...gospodine Pastor
  • Aleksandar

    31.01.2013 04:03
    Nije mi jasno
    Sta se to desava u ovom gradu ? Jasno mi je bilo do negde 70-tih jel su secanja na raciju bila jos sveza, ali ljudi dosta je bilo. Ajde da se nesto radi i da se zivi bolje. Man'te se medjunacionalnih sukoba.
  • Pravi

    30.01.2013 19:52
    @Scotch Bonnet
    Da, da. Kad se o njima bude starao Novi Sad umesto Beograda ima da im procvetaju ruže. A i ti mamlazi tamo što prave belaja ima istog trenutka da se upicane i postanu uzorni građani (plave vojvoDJanske rase).

    Koga ti bre zavlačiš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti