Fajgelj predsednik Organizacionog odbora za kandidaturu Novog Sada

Na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture u Gradskoj kući za predsednika je imenovan direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj.
Na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture u Gradskoj kući za predsednika je imenovan direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj.

"Ja sam dobio veliku odgovornost da rukovodim projektom koji spada u najveće projekte kulture u Evropskoj uniji, a to je kandidatura grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Mi ćemo biti zaduženi da u toj evropskoj trci pobedi baš naš grad, a sve to radimo za građane koji će osetiti brojne koristi preko kulturnih projekta. Priprema za projekat traje šest godina, a u tom ozbiljnom procesu presudan je opšti, a ne lični interes i mi ćemo učiniti sve da istrajemo u tome i da Novi Sad postane Evropska prestonica kulture 2020. godine", rekao je dr Fajgelj.

Članica Gradskog veća za kulturu Milanka Brkić rekla je da u radu Odbora sledi jasno definisanje i osnaživanje aktivnosti u Akcionom planu, a prvi korak nakon konstitutivne sednice će biti organizovanje radnih tela koja će konstituisati Odbor. Ministar kulture Bratislav Petković, koji je i član Organizacionog odbora, pružio je podršku Gradu Novom Sadu i rekao da uz ozbiljan i temeljan rad, Novi Sad ima više šansi od Beograda u trci za tu prestižnu titulu s obzirom na kriterijume koje propisuje Evropska zajednica.

  • JustinaNS

    26.02.2013 09:42
    @Vox
    Pa i Šešelj je doktrirao, elokventan je. A ipak loš.
  • -

    26.02.2013 09:20
    -
    @Vox
    takve stvari se dokazuju na delu.

    kao ceremonijal majstor za novu godinu je pokazao da ne ume gledati ni na sat.

  • novosadjanin

    26.02.2013 09:00
    skoro no comment
    ako je dosledan sebi onda bi morao i sva dokumenta naše aplikacije da pošalje na ćirilici..da nas dostojno predstavi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti