U novosadskom Domu zdravlja nema vakcina za bebe

U novosadskim domovima zdravlja nema koktel vakcina za novorođenčad, pa su roditelji primorani da cepivo kupuju u privatnim apotekama za blizu 5.000 dinara.
U novosadskim domovima zdravlja nema koktel vakcina za novorođenčad, pa su roditelji primorani da cepivo kupuju u privatnim apotekama za blizu 5.000 dinara.

U Domu zdravlja su potvrdili da vakcina nema u celoj državi, kao i da se sa nestašicom bore od prošle godine.

Koordinatorka Doma zdravlja za imunizaciju Dragana Kostadinović navodi da su uvozni kokteli "pentaksim" i "infanriks" jedina zamena za DTP i HIB vakcine, budući da njihovo kombinovano dejstvo pruža zaštitu od difterije, velikog kašlja, tetanusa i meningitisa.

Ona dodaje da ovih bolesti nema u cirkulaciji, zbog čega za dete ne postoji rizik ako se vakcinacija odloži za nekoliko nedelja.

  • Pravda

    26.02.2013 16:16
    Dokle vise...
    Ova drzava ne da nema viziju, vec sve svesno i sistematski unistava. Deca su najvece blago ovog sveta. U drzavi Srbiji ona ne samo da se rode sa dugom koji trebaju vracati svetu a koji su ih zaduzili alavi politicari koji ne samo da kardu i obezbedjuju svoju decu vec i unuke i praunuke. Deca vise nemaju zdravstvenu zastitu, vec jedu otrovnu i zatrovanu hranu, a mi ih svesno hranimo otrovom sto preko hrane, sto ovim vakcinama sumnjivog sastava. Zelim pravila Kine, svi dgovorni na trgu neka budu pogubljeni. Dokle vise. U decu nam ne dirajte.
  • Zorana

    26.02.2013 10:39
    mmr
    @anonimus

    ... to je tek prica za sebe, svaki ljekar ima svoje misljenje o tome da li sa vakcinama treba zuriti ili cekati. Zdravstvo je postalo kao pijaca. A od roditelja se ocekuje da budu pametni i obazrivi, i ucine sto je najbolje za njegovo dijete? Mi moramo da odlucimo, sve na sopstvenu odgovornost koje od oprecnih misljenja cemo poslusati, da li cekati da nam dijete napuni 2g pa primi MMR ili ne, da li da mu damo torlakov koktel ili pentaxim, da li je nivo aflatoksina u mlijeku bezbjedan za nase dijete ...

    Alo zdravstvo, mi smo inzenjeri, domacice, pekari, stolari , a ne ljekari ...
  • Dare

    26.02.2013 10:36
    Paznja!
    Pazite sta radite, dobro izguglajte pre nego sto vakcinisete vase dete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti