Bolesna Novosađanka se izborila da joj vrate stan

Novosađanka Radmila Arula, posle pet godina, izborila se za svoj stan koji joj je oduzet 2009. godine zbog hipoteke na nevraćeni deverov dug za koje nije znala.
Novosađanka Radmila Arula, posle pet godina, izborila se za svoj stan koji joj je oduzet 2009. godine zbog hipoteke na nevraćeni deverov dug za koje nije znala.

Pedesetosmogodišnja Radmila Arula, konačno može da se vrati u svoj jednosoban stan u prizemlju zgrade u ulici Sonje Marinković 20, jer u rukama drži presudu Osnovnog suda, u kojoj piše da nije dopušteno da se stan proda da bi se namirio tuđi dug, s kojim ova bolesna žena nema nikakve veze.

Posle petogodišnje uporne borbe započete 2009. godine, kada joj je presudom stan oduzet, zbog duga njenog devera, kojem je njena ćerka Marina bila žirant za kredit, uzet od jedne agencije krajem 2008. godine, uspela je da dokaže da je vlasnik stana. Takođe, ona nije znala za uzimanje zajma, niti da je kao garancija za vraćanje dat njen stan.

Prethodnih godina ova teško bolesna žena, koja je 1990. godine preživela više od 50 uboda nožem po licu i celom telu, kada je, njen sada pokojni suprug, bajonetom pokušao da je ubije pred njihovom tada petogodišnjom ćerkom Marinom, nije odustajala od borbe za krov nad glavom.

"Od početka sam tvrdila da sam vlasnik stana, na koji je bez mog znanja stavljena hipoteka zbog nevraćenog duga, o kojem ništa nisam znala", priča Arula, dodajući da je sudu donosila i dokumentaciju iz katastra, ali da se iz nekog razloga to nije uvažavalo. Za prodaju stana Arula je saznala 2009. godine, kada se na vratima pojavio vlasnik agencije koji je njenom deveru pozajmio novac. Godinu dana kasnije je pokrenut sudski spor da se žena, koja živi od socijlne pomoći, izbaci iz stana. Njeno iseljenje je nekoliko puta odlagano, a 10. oktobra 2012. godine na vrata su došli izvršitelji.

I dalje smatra da je dever na prevaru nagovorio Marinu da mu bude žirant, čak joj je obećavao i posao u menjačnici u Spensu, ali od toga nije bilo ništa. "Molila sam ih tada da se moja selidba obustavi, dok se ne završi drugi spor koji vodim da dokažem da sam ja vlasnik polovine stana, ali ništa nije vredelo", priseća se Arula dana kada je sa torbom punom sudske dokumentacije završila pred vratima zapečaćenog stana. "Danima sam sedela u ledenom hodniku, nisam imala kud, a preživela sam zahvaljujući dobrim komšijama".

  • 30.07.2014 06:57
    Sudije + izvrsitelji=mafija
    1. Uhapsiti sudskog izvrsitelja koji ju je izbacio iz stana.
    2. Sudiji oduzeti platu za 5 godina koliko mu je bilo potrebno da utvrdi dve stavke. Ciji je stan i ciji je dug odnosno ko je zirat.
  • prijatelj

    29.07.2014 16:42
    Radmila Arula nema racunar,niti ume da se služi istim, nažalost ništa od bele tehnike što funkcioniše,tako da ja, njena komšinica, u njeno ime se zahvaljuje svima koji su pružili podršku,i ona se nada da nikad niko neće proći putem kojim je ona prošla,jer svi imaju njen primer.Da,spremaju se tužbe za sve one ljude koji su zloupotrebili svoje položaje ,i još jednom Radmila kreće u borbu,veliki korak za običnog čuveka,hvala vam svima,i idemo dalje...
  • marina

    29.07.2014 14:36
    Jadna?
    jel moguce da je za neke ova zena jadna? Zar je jadno pet godina borbe u korumpiranim sudovima, zar je jadno sto je izdrzala, zar je jadno to sto je imala snage da izgura proces od kojeg bi 99 posto ljudi unapred odustalo,zar je jadno sto se nije prepustila sudbini, zar je moguce da vam je ovo jadno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti