DS: Vlast u Novom Sadu nije u stanju da usvoji budžet

Gradski odbor Demokratske stranke optužio je danas vladajuću koaliciju da je zbog nesposobnosti da usvoji gradski budžet prekršila zakon.

Gradski odbor Demokratske stranke optužio je danas vladajuću koaliciju da je zbog nesposobnosti da usvoji gradski budžet prekršila zakon.

Zakon  o budžetskom sistemu jasno kaže da su sve lokalne samouprave dužne da svoje budžete usvoje do 20. decembra,  a kako je danas 23. decembar, a Novi Sad još uvek nema usvojen budžet, Zakon je očigledno prekršen, navode oni u saopštenju.

"S obzirom na to da ne poštuju zakon, ne čudi  što koalicija na vlasti u Novom Sadu ne poštuje ni poslovnik o radu Skupštine grada koji zahteva da se predlog budžeta odbornicima dostavi najkasnije sedam dana pre sednice na kojoj će biti razmatran. Odbornici opozicije još uvek nisu dobili predlog budžeta, iako je sednica zakazana za 29. decembar, čime je onemogućeno opoziciji da u zakonskom roku podnese amandmane i pokuša da popravi predlog oko kojeg koalicija na vlasti ne može da se dogovori mesecima", ističu demokrate.

Demokratska stranka poziva nadležne da utvrde odgovornost za "kršenje zakona i dokažu da zakon u Srbiji važi za sve od Vulina do Vučevića".

Podsetimo da će o budžetu grada za 2015. godinu odbornici raspravljati u ponedeljak, 29. decembra.

  • Franko

    24.12.2014 06:59
    @gerilac - kad pitas
    Jesam, i to jako dobar, kao Švarceneger u Terminatoru, hodamo ulicama Novog Sada, ima nas na hiljade i niko nije siguran. ;)
  • DS22

    23.12.2014 17:55
    STA TE BRIGA
    Pa ako"te nije briga kad ce biti usvojen budzet grada" KOJ OCIN se javljas ,cuti i bleji!Zakon je jasan i svi ga moraju postovati pa i tvoji pajtasi!
  • gerilac

    23.12.2014 17:26
    kad pitas
    @Franko, ja mislim da si ti placeni SNS BoT.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti