Za sos od paradajza, trebaće vam 500 grama pelata, kašika maslinovog ulja, kašika brašna, manji crni luk, 3 čena belog luka, so, biber, origano i bosiljak.
Kako biste napravili bešamel, od sastojaka pripremite 2 kašike ulja, kašiku brašna, 300 mililitara mleka, 100 grama rendanog parmezana, so i biber.
Biće vam potrebno i pakovanje njoki i 150 grama mocarele.
Priprema:
Njoke kuvati u kipućoj vodi.
Pripremite sos od paradajza. Na maslinovom ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promešajte.
Zatim dodajte pelat i začine po želji, pa promešajte. Ako volite glatku teksturu sosa, štapnim mikserom usitnite pelat.
Pripremite bešamel sa sirom. Na ulju malo propržite brašno, pa dodajte mleko i neprestano mešajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine, pa dobro promešajte.
Pomešajte njoke i sos od paradajza i stavite ih u posudu pogodnu za rernu.
Na vrh stavite nekoliko kašika bešamela, a na samom kraju dodajte rendanu mocarelu i zapecite 10 minuta na 220 stepeni, odnosno dok se sir ne otopi.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 1
bananarama
Posle toga gladuješ narednih nedelju dana kako bi se ekonomski oporavio.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar