VIDEO Ovako se prave najukusnije princes krofne: Jednostavan recept za kremastu poslasticu

Novogodišnji i božićni praznici su tu, ali i recept za najlepše princes krofne.
VIDEO Ovako se prave najukusnije princes krofne: Jednostavan recept za kremastu poslasticu
Foto: Pixabay
Dosta je suvih kolača, a vreme je za kremastije. Princes krofne su definitivno jedna od naših omiljenih, a imamo i vrlo jednostavan recept od našeg čitaoca.
 
"Profiterole, princeze, mnogo imena, ali ukus je jedinstven. Mnogi se plaše njihove pripreme, ali nije komplikovano, samo treba pažljivo pratiti uputstva i neće biti problema. Moji omiljeni su dobro ohlađeni", kaže autorka recepta Antonia Jagodić, food blogerka sa kojom je Index.hr ranije razgovarao.
Za testo će vam trebati pet jaja, 250 ml vode, 130 ml ulja, 150 g običnog brašna, tri kašike šećera i prstohvat soli.
 
Za krem vam treba litra mleka, 250 g šećera, tri vanilin šećera, jedno jaje, pet žumanca, 150 g gustina i 130 g putera. Dodatak može biti i 250 ml slatke pavlake.
Priprema
 
Prvo je testo. Prokuvati vodu, ulje i šećer. Kada provri dodati brašno i prokuvati testo. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa postepeno dodavati jaja uz stalno mešanje. 
 
Prebacite smesu u kesu i istisnite u pleh obložen papirom za pečenje (ostavite više prostora između svake od njih jer se tokom pečenja širi). 
 
Pecite na 190 stepeni 25 minuta. Nemojte slučajno otvarati rernu tokom pečenja.
 
Sada je na redu krem. U malo mleka umešati šećere, jaje i žumanca i zgusnuti. Ostatak mleka prokuvajte. Kada mleko provri, dodajte smesu i kuvajte dok se ne zgusne. Krem ohladite i dodajte puter.

Možete ih složiti. Svaku princezu prepoloviti, filovati prvo kremom, pa šlagom (šlag od slatke pavlake) i poklopiti čepom. Od gore ih pospite šećerom u prahu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti