Sastojci (4 porcije):
Za testeninu:
320 g špageta
Slana voda u kojoj će se kuvati testenina
Za sos od pečuraka:
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike neslanog putera
2 crna luka, sitno iseckana
2-3 čena belog luka, zgnječena
200 g pečuraka, isečenih na kriške
10 svežih listova žalfije, iseckanih
Sveže mleveni crni biber
Za sos:
2 velika jajeta
100 g parmezana
Voda u kojoj se kuvala testenina (opciono)
Priprema
- U velikom loncu sa ključalom slanom vodom skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju do al dente. Sačuvajte šolju vode u kojoj se kuvala testenina.
- Dok se testenina kuva, zagrejte maslinovo ulje i puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani luk i dinstajte pet minuta dok ne omekša i ne porumeni. Dodajte izgnječeni beli luk i kuvajte još 30 sekundi.
- Umešajte narezane pečurke i iseckane listove žalfije. Kuvajte 3-4 minuta dok pečurke ne postanu zlatne i mekane. Začinite sveže mlevenim crnim biberom.
- U činiji umutite jaja i rendani sir dok se dobro ne sjedine.
- Oceđenu testeninu dodajte u tiganj sa mešavinom pečuraka. Brzo sipajte mešavinu jaja i sira, snažno mešajući da se testenina ravnomerno obloži. Ako sos izgleda previše gust, dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina da biste dobili kremastu konzistenciju.
- Podelite testeninu na tanjire za serviranje. Začinite dodatnim crnim biberom i odmah poslužite.
Mali saveti:
Izbor gljiva: Slobodno eksperimentišite sa različitim vrstama pečuraka kao što su kremini, šitake ili portobelo.
Temperatura jaja: Uverite se da su jaja na sobnoj temperaturi kako biste sprečili da se prebrzo kuvaju kada se dodaju vrućoj testenini.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar