Kako da napravite mileram tortu sa malinama

Ukoliko tražite nešto čime biste se zasladili, a da nije "preteško", imamo nešto za vas.
Kako da napravite mileram tortu sa malinama
Foto: Pixabay
Za pravljenje mileram torte potrebno vam je:
 
Za koru:
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera
Za fil:
  • 500 g milerama
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 10 g želatina u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
Za gornji sloj:
  • 200 g malina
  • 100 ml vode
  • 50 g šećera
  • 10 g želatina u prahu
Priprema:
 
1. Kora:
 
Pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom dok se ne dobije ujednačena smesa.
 
Utisnuti smesu u dno kalupa (prečnika oko 22–24 cm), poravnati i staviti u frižider da se stegne dok pripremaš fil.
 
2. Fil:
 
Želatin pripremiti prema uputstvu (obično se pomeša sa hladnom vodom i pusti da nabubri, zatim blago zagreje da se rastvori).
 
Mileram umutiti sa šećerom u prahu i vanilom.
 
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i lagano umešati u mileram.
 
Dodati rastopljen želatin u fil i dobro sjediniti.
 
Fil sipati preko ohlađene kore i staviti tortu u frižider na minimum 2–3 sata da se stegne.
 
3. Maline u želeu:
 
Maline i vodu staviti na laganu vatru, dodati šećer i kratko prokuvati (2–3 minuta).
 
Procediti kroz cediljku da se uklone semenke, ako želiš glatkiji žele.
 
Dodati želatin pripremljen prema uputstvu i dobro sjediniti.
 
Ostaviti da se malo ohladi, ali da ostane tečno, pa pažljivo sipati preko stegnutog fila.
 
Tortu vratiti u frižider još 1–2 sata dok se žele potpuno ne stegne.
 
Saveti:
 
Za lepši vizuelni efekat možeš maline slagati i pre nego što sipaš žele, tako da budu ravnomerno raspoređene.
 
Keks kora može biti i kombinacija sa malo kakaa ili orašastih plodova za dodatni ukus.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti