Voren Biti snima film o Hauardu Hjuzu

Američki glumac i reditelj Voren Biti počeo je snimanje filma o milijarderu, investitoru, avijatičaru i filmskom producentu Hauardu Hjuzu.

Film "Pravila ne važe" fokusira se na ličnost industrijalca i filmskog mogula, koji je bio veoma prisutna ličnost u medijima, delom zbog filantropizma i gradnje velikih aviona, ali i zbog burnog ljubavnog života. Biti, koji ima 79 godina, vratio se u filmske vode 15 godina nakon svog poslednjeg filma.

On odbacuje sličnost između njega i Hjuza, dodajući da američkog milijardera nikada nije upoznao. Glavne uloge u filmu tumače Lili Kolins, kao jedna od dvadesetak starleta s kojima je Hjuz bio u vezi, i njen vozač, koga glumi Alden Erenrajh. Njih dvoje su ambiciozni, ali pomalo naivno dolaze u Los Anđeles, nadajući se da će krenuti za svojim nepoznatim dobrotvorom.

Hjuz je bio u emotivnoj vezi s brojnim holivudskim zvezdama, medju kojima su bile Džejn Rasel, Ketrin Hepbern, Ava Gardner, Rita Hejvord, Merlin Monro i druge. Bio je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a umro je od neuhranjenosti.

Biti se kao glumac proslavio po ulogama u filmovima "Nebo može da čeka", "Boni i Klajd", "Bagzi" i "Sjaj u travi". Režirao je više filmova, među kojima i kultni film "Crveni" o životu američkog novinara Džona Rida, autora čuvene knjige "Deset dana koji su potresli svet" o Oktobarskoj revoluciji, koji je dobio i više Oskara, uključujući i za najbolji film i režiju.

Nominovan je 14 puta za Oskara i 18 puta za Zlatnog globusa. On se 2001. godine poslednji put pojavio na filmu u ostvarenju "Grad i selo", koji nije naišao na dobru reakciju publike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film