Napravite palačinke s piletinom i pečurkama

Obradujte ukućane i goste pikantnim slanim palačinkama.

Sastojci

    150 g brašna
    1 jaje
    3 g soli
    2 supene kašike ulja
    200 ml mleka
    300 ml mineralne gazirane vode
    2 g sode bikarbone

Za nadev:

    250 g belog pilećeg mesa
    200 g pečuraka
    1 paradajz (150 g)
    1 praziluk – beli i zeleni deo
    biber
    20 g putera
    2 kašike brašna
    400 ml obranog mleka

Priprema

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu.

2. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke redati na veći tanjir.

3. Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodadi sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti.

4. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.

5. Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.

Autor: B92

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.