Menu 021

Napravite palačinke s piletinom i pečurkama

Obradujte ukućane i goste pikantnim slanim palačinkama.
Život 11.01.2016. | 22:34

Sastojci

    150 g brašna
    1 jaje
    3 g soli
    2 supene kašike ulja
    200 ml mleka
    300 ml mineralne gazirane vode
    2 g sode bikarbone

Za nadev:

    250 g belog pilećeg mesa
    200 g pečuraka
    1 paradajz (150 g)
    1 praziluk – beli i zeleni deo
    biber
    20 g putera
    2 kašike brašna
    400 ml obranog mleka

Priprema

1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, so, ulje, pa postepeno dodavati brašno, a potom mleko i mineralnu vodu, stalno mešajući, vodeći računa da se ne stvore grudvice. Na kraju masi dodati sodu bikarbonu.

2. Palačinke peći u dobro zagrejanom tiganju, prvo jednu stranu 2-3 minuta, a zatim polako okrenuti palačinku i nastaviti pečenje druge strane oko 1 minut. Gotove palačinke redati na veći tanjir.

3. Piletinu iseći na kocke i dinstati na malo ulja, dodadi sitno sečene pečurke i praziluk sečen na kolutove i začiniti.

4. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, malo promešati i lagano naliti mlekom do željene gustine. Sos kuvati 7-8 minuta.

5. Polovinu sosa sipati u piletinu i time filovati palačinke, koje redamo u podmazan pleh. Složene palačinke preliti preostalim bešamelom i po vrhu poredati kolutove paradajza i sve to peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni C.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar



Preostalo 1500 Karaktera


* Ova polja su obavezna
Cenovnik Impresum Kontakt Pravila i uslovi korišćenja Pošalji vest