Recept dana: Jabuke prelivene čokoladom

Ovaj ukusan dezert savršen je za vreme pred nama.

Oljuštiti, prepoloviti i očistiti od semena jabuke srednje veličine, skuvati ih u sirupu od šećera, ali paziti da se ne prekuvaju.

Kuvane jabuke izvaditi i ocediti od sirupa. Obariti i oljuštiti badem, pa ga iseći sitno, po dužini, i njime nabosti svaku polovinu jabuke da ti bademi liče na bodlje. Za to vreme obariti kestenje, oljuštiti i cele kestene na veći stakleni tanjir poređati, a na svaki kesten staviti po jednu polovinu jabuke da leži stranom koja je sečena.

Preko svega preliti glazuru od čokolade.

Glazuru od čokolade pripremiti na ovaj način: 65 grama čokolade staviti u šerpu i dodati malo vode, pa čokoladu kuvati dok se ne zgusne. Zatim je ovako pripremljenu preliti preko jabuka.

Autor: 021.rs

  • Zdrava jabuka

    06.04.2016 14:09
    Ništa lakše. 'Ajd vi čokoladu prelijte jabukom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.