Koliko dugo se mleko i mlečni proizvodi mogu držati u frižideru?

Američka uprava za hranu i lekove (USDA) objasnila je koliko dugo možete držati mleko i mlečne proizvode u frižideru.
Koliko dugo se mleko i mlečni proizvodi mogu držati u frižideru?
Foto: Pixabay
Jogurt treba čuvati u frižideru na temperaturi od 4,4°C i tako može potrajati do sedam dana.
 
Ako ga zamrznete, može trajati do dva meseca.
Meki sirevi kao što su sveži sir, rikota ili bri mogu se čuvati u frižideru nedelju dana.
 
Ne preporučuje se zamrzavanje takvih proizvoda. 
S druge strane, tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog sira i parmezana mogu se čuvati u frižideru šest meseci dok su neotvoreni.
 
Jednom kada ih otvorite, u frižideru ih možete držati između tri i četiri meseca. Ako ih zamrznete, trajaće oko šest meseci.
 
Mleko se može čuvati u frižideru sedam dana, a u zamrzivaču između jedne do tri nedelje, navodi USDA.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

HRANA
  • Dobrila

    06.02.2023 12:42
    Rok otvoreng dugotrajnog mleka
    Zašto se dugotrajno mleko oo otvaranju brzo pokvari u frižideru
  • Mile

    07.02.2022 11:55
    Da li je ovo stvarno mleko?
    Bojim se da ovi proizvodi imaju mleko samo u tragovima i da se "kvare" na potpuno drugi način, mada nije isključeno da im je interes da se što pre baci i kupi novo.

    Jedne prilike sam, kao kućni eksperiment, kupio nekoliko čaša kiselog mleka od različitih proizvođača, otvorio ih i ostavio na sobnoj temperaturi da vidim koje će prvo da se pokvari. Posle 3-4 dana sve je i dalje bilo jestivo.

    Bilo bi dobro da se neko stručniji pozabavi kvalitetom mlečnih proizvoda budući da ih konzumiraju naši najmlađi.
  • Jovanka

    06.02.2022 19:30
    Prosvjetitelji
    Mlijeko i ostali mliječni proizvodi se drže na hladnom odnosno u frižideru dok se ne pokvare ili ne dobiju neprijatan miris, onda se, ako se naravno ne potroše, bacaju, to su i naše bake i prababe znale prije 300 godina, i svi su živjeli sto pa i više godina, sad se našla USDA da nas prosvijetli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.