Jogurt treba čuvati u frižideru na temperaturi od 4,4°C i tako može potrajati do sedam dana.
Ako ga zamrznete, može trajati do dva meseca.
Meki sirevi kao što su sveži sir, rikota ili bri mogu se čuvati u frižideru nedelju dana.
Ne preporučuje se zamrzavanje takvih proizvoda.
S druge strane, tvrdi sirevi poput čedara, švajcarskog sira i parmezana mogu se čuvati u frižideru šest meseci dok su neotvoreni.
Jednom kada ih otvorite, u frižideru ih možete držati između tri i četiri meseca. Ako ih zamrznete, trajaće oko šest meseci.
Mleko se može čuvati u frižideru sedam dana, a u zamrzivaču između jedne do tri nedelje, navodi USDA.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 3
Dobrila
Mile
Jedne prilike sam, kao kućni eksperiment, kupio nekoliko čaša kiselog mleka od različitih proizvođača, otvorio ih i ostavio na sobnoj temperaturi da vidim koje će prvo da se pokvari. Posle 3-4 dana sve je i dalje bilo jestivo.
Bilo bi dobro da se neko stručniji pozabavi kvalitetom mlečnih proizvoda budući da ih konzumiraju naši najmlađi.
Jovanka
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar