Da vas ugreje: Čorbica od jabuka i bundeve

Čorba od jabuka i bundeve je zanimljiva kombinacija sastojaka.
Da vas ugreje: Čorbica od jabuka i bundeve
Foto: Pixabay

Odličan je izbor za hladnije dane koji dolaze.

Pre svega, veoma je zdrava.

Recept je jednostavan, prenosi Coolinarika.

Sastojci:
 
– 500 g očišćene bundeve
 
– 2 manje jabuke
 
– 1 crni luk
 
– 2 čena belog luka
 
– 2 kašike maslinovog ulja
 
– 1/2 kašike suvog biljnog začina
 
– so, biber
 
– mleveni muskatni oraščić
 
– 2 kašike prepečenih semenki bundeve
 
– 1 kašika sitno seckanog peršuna
 
Priprema:
 
Bundevu presecite na pola, izvadite semenke i stavite na pleh obložen papirom za pečenja.
 
Uz nju stavite jabuke prerezane na pola, prerezan luk i čena belog luka.
 
Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.
 
Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekša.
 
Meso bundeve izvadite kašikom, pa ga zajedno sa jabukom, lukom i belim lukom izgnječite u pire.
 
Stavite ga u posudu za kuvanje, dodajte vodu da dobijete željenu gustinu, suvi biljni začin, so, biber i muskatni oraščić.
 
Zagrejte do ključanja, pa kada provri, kuvajte nekoliko minuta.
 
Toplu čorbu poslužite posutu prepečenim semenkama bundeve i peršunom.
 
Prijatno!
  • o

    16.11.2022 23:19
    Ima jos jednostavniji recept sa sargarepom ,samo se ne pece vec kuva i onda se izmiksa i doda voda,ne ide jabuka,nego mozda malo krompira i zacini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti