Sočna i brza gibanica: Evo kako

Ovaj recept, kad jednom dovedete do savršenstva, primenjivaćete češće nego što mislite.
Sočna i brza gibanica: Evo kako
Foto: 021.rs

Gibanica treba da bude sočna i malo masnija, a mi vam otkrivamo i kako.

Pripremite oko 250 grama sira za gibanicu (slani ili neslani, po volji), pomešajte u smesu sa jednim jajetom i dodajte punomasni jogurt i kiselu vodu dok ne dobijete lepu smesu bez grudvica, ne previše vodenu.

So dodajte po ukusu.
 
Za prvi sloj odvojite dve kore srednje debljine. Preko njih pređite uljem, ravnomerno, kako bi kore upile.
 
Potom stavite prvi sloj nadeva koji ste prethodno pripremili. Stavite ravnomerno tanak sloj i preko jednu koru.
 
Preko druge kore stavite manje ulja, a malo više nadeva. Ponavljajte postupak dok ne istrošite sve kore.
 
Poslednji sloj ne premazujte, već uvijte pitu. Treba da bude ne previše puna, odnosno da ne preliva, a kore da budu masnije.
 
Tako uvijenu pitu premažite sa još nadeva, što je i završi "dodir" pre nego što gibanicu stavite da se peče na 180 stepeni u rernu.
 
Nakon desetak minuta pojačajte rernu na 200 stepeni. 
 
Gibanica je gotova kad kora od gore bude sasvim pečena. Izvadite iz rerne i isecite pitu, a možete i da je isprskate sa malo kisele vode.
 
Trebalo bi da dobijete lepe, sočne parčadi gibanice sa ukusnim i dobro ispečenim sirom. Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti