
Brz i ukusan recept za vikend dezert: Kakao kocke sa vanilom i kokosom
Za ovaj ukusan, jednostavan kolač, poznat kao brownie, nije vam potrebno puno vremena.

Foto: Pixabay
Pratite uputstvo i, ukoliko želite, kreirajte svoju verziju poslastice.
Potrebno je:
250 g maslaca
400 g tamne čokolade
70 g čokoladnih mrvica (opciono)
6 jaja
200 g glatkog brašna
10 g tamnog kakaa
150 g kristal belog šećera
100 g smeđeg tamnog šećera
1 prstohvat soli
2 kašičice arome vanile
200 g kokos mrvica
300 g kondenzovanog zaslađenog mleka
Priprema
Za početak napravite nadev od kokosa gde samo pomešate kokos mrvice, kondenzovano mleko i malo arome vanile. Gotovi kokos nadev ostavite u frižideru i bacite se na pripremu smese za brownie.
Maslac i čokoladu (bez čokoladnih mrvica) otopite. Kada se otopi pustite desetak minuta da se ohladi.
Za to vreme izmutite jaja i dodajte šećer i aromu vanile. U tu smesu potom dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešalte.
Zatim dodajete brašno, kakao, so i 2/3 čokoladnih mrvica i sve dobro izmešajte.
Pleh obložite papirom za pečenje i izlijte u njega pola brownie smese, na nju potom stavljate sav kokos nadev i za kraj prekrijte drugom polovinom brownie smese i pospite s ostatkom čokoladnih mrvica.
Bounty brownies pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 35-40 minuta. Pazite da ih ne prepečete - moraju da ostanu vlažni i mekani.
Prijatno!
Podrži 021
021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Čokolada – šta uzrokuje taj slastan osećaj u ustima?
01.04.2023.•
0
Istraživače sa Univerziteta u Lidsu zanimalo je kako se na molekularnom nivou odvija proces topljenja čokolade u ustima.
Za doručak, užinu, ručak: Recept za savršenu posnu projicu
31.03.2023.•
0
Proja je savršeno jelo, za doručak, užinu, ručak.
Objavljena lista deset najboljih pica na svetu
30.03.2023.•
1
Gurmani imaju različita mišljenja o novoj listi "najboljih pica na svetu", a neki su je čak nazvali lažnom i pogrešnom.
Namirnice koje uopšte nisu site: Učiniće vas još gladnijima
30.03.2023.•
1
Stručnjaci upozoravaju da konzumiranje određenih namirnica može samo pojačati našu glad i dovesti do taloženja neželjenih kilograma.
Italija će zabraniti veštačko meso
29.03.2023.•
3
Italijanska vlada je u utorak uveče utvrdila predlog zakona o zabrani proizvodnje i prodaje sintetičke hrane, uključujući veštačko meso.
VIDEO: Kanadski bloger probao ćevape, sarmu i ajvar - nazvao ih srpskom hranom
29.03.2023.•
10
Kanadski bloger o hrani Gaj Hobeika popularnost je stekao svojim video snimcima u kojima proba hranu iz celog sveta.
VIDEO: U Amsterdamu izložena velika ćufta od mesa mamuta
29.03.2023.•
0
Jedna australijska kompanija je u utorak izložila veliku ćuftu od mesa veštački gajenog u laboratoriji na osnovu genetskog koda davno izumrlog mamuta.
Kako da napravite hleb od banana
28.03.2023.•
2
Ukoliko volite slatke hlebove, ovo je pravi recept za vas.
Italijanski akademik tvrdi da je karbonara američka, a isto kaže i za parmezan i picu
28.03.2023.•
5
Italijanski akademik Alberto Grandi izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je recept za karbonaru američki, kao i izjavom da jedino mesto na svetu gde se nalazi verodostojni parmezan je Viskonsin.
Najgora hrana za večeru: Povećava otpornost na insulin i usporava metabolizam
28.03.2023.•
2
Znamo da postoje određene namirnice koje ne treba jesti ujutro, ali mnogi ne uzimaju u obzir koliki uticaj na naše telo ima večera.
Viljamovka među pet najboljih žestokih pića na svetu
26.03.2023.•
2
Rakija viljamovka našla se među najboljim žestokim alkoholnim pićima na svetu.
Kako grickalice i slatkiši menjaju vaš mozak
26.03.2023.•
0
Nezdrava hrana preoblikuje vaš mozak kako biste se vraćali po još, pokazuje studija Maks Plank Instituta za istraživanje metabolizma u Kelnu nastala u saradnji s Univerzitetom Jejl.
Malo drugačija pasta za kremasti obrok: Sa spanaćem i pančetom
25.03.2023.•
0
Za sve ljubitelje testenine danas predlažemo kremasti obrok.
Zbog čega jaja iz Srbije i dalje ne mogu na tržište EU?
22.03.2023.•
4
Srbija i dalje ne može da izvozi kokošija jaja u EU, niti da prevozi preko te teritorije u treće zemlje.
VIDEO: Lak gulaš prema receptu Entonija Bordejna
21.03.2023.•
2
Entoni Bordejn bio je nadareni kuvar, pripovedač i pisac koji je gotovo dve decenije širom sveta vodio gledaoce kroz uzbudljiva istraživanja raznih kultura i kuhinja.
Roditelji, ovo su neke greške koje pravite kada je u pitanju ishrana deteta
20.03.2023.•
0
Briga o detetu podrazumeva i vođenje računa o njegovoj ishrani, a nutricionistkinja Prija Tiu podelila je nekoliko grešaka koje roditelji često prave.
Povrće koje nikako ne treba jesti sirovo
19.03.2023.•
3
Sirovo povrće i voće često je najbolji način za unos hranjivih materija, vitamina i minerala u organizam, jer mu se termičkom obradom gube blagotvorni efekti na naše zdravlje.
Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom
17.03.2023.•
1
Ovo ukusno jelo pravi se u rerni, a preporučujemo da ga poslužite toplo.
Kako da odaberete pivo koje vam odgovara
17.03.2023.•
0
Stručnjaci objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju kada tražite najzdravije pivo.
VIDEO: Egzotično jelo meksičke kuhinje - kavijar od larvi mrava
16.03.2023.•
0
Ako ste zainteresovani za otkrivanje jedinstvenih ukusa iz celog sveta, eskamoles bi moglo biti jelo koje će pobuditi vašu znatiželju.
Komentari 2
Hub
ovo
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar