Kako da napravite uskršnje medenjake

Uskrs se bliži, pa polako pripremamo sve što je potrebno za prazničnu trpezu i osmišljavamo kako će ona izgledati.
Kako da napravite uskršnje medenjake
Foto: Pixabay
Ako još uvek niste sigurni šta biste slatko mogli da umesite, portal Recepti.hr ima predlog, a to su uskršnji medenjaci.
Sastojci:
1 jaje
4 kašike šećera
4 kašike mleka
2 kašike meda
2 kašike masti (krute)
1 kašičica sode bikarbone
½ kašičice cimeta
½ kašičice karanfilića ili anisa
 
Priprema:
 
Sastojke mešati drvenom kašikom na laganoj vatri ili na pari, da smesa postane penasta. Ohladiti i dodati 20 kašičica glatkog brašna, pa zamesiti glatko testo. Odložiti ga da odstoji jedan sat, zatim razvaljati na debljinu od 0.5 cm.
 
Modlicama za kolačiće formirati oblik i premazati jajetom. Peći 20 minuta na 160 °C.
 
Smesa za ukrašavanje: 1 belance i 4 kašičice šećera u prahu
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • AA

    17.04.2023 23:21
    dobar recept
    Odlicni, bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi