VIDEO: Napravite sebi fildžan burek - brzo, jednostavno i ukusno

Fildžan burek je jelo poreklom iz Turske i priprema se na jednostavan način.

Potrebno vam je jedno pakovanje kora za pitu, 400 grama mesa po izboru, tri-četiri krompira, kašika seckanog peršuna, jaje, dve-tri kašike ulja, so, biber, ljuta paprika, crni i beli u prahu i čurukot.

Krompir ogulite i iseckajte na kockic, a zatim ga prokuvajte da omeksa. Meso takođe usitnite, dodajte pavlaku ili sos po izboru, peršun i začinite. Kuvani krompir ohladite, ocedite i potom ga umešajte u meso.

Zatim je potrebno da jedno jaje umutite s dve-tri kašike ulja, prenosi Klix.ba. Kore za pitu prebrojite i smešu potom podelite na onoliko delova koliko imate kora. Vlažnim rukama valjajte ga u kuglice.
 
Kore potom presavijte na četvrtine i napravite da ima oblik male posude. Smešu od mesa i krompira urolajte u kuglicu i stavite ga u koru koju se uobličili kako treba. Krajeve premažite umućenih jajetom i uljem. 
 
Stavite sve to u tepsiju i pecite dvadesetak minuta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti