VIDEO Slavni italijanski kuvar podelio genijalan recept: Kako da iskoristite višak testa

Vrhunski italijanski kuvar Đenaro Kontaldo podelio je recept koji otkriva šta možete da uradite s ostacima testenine.
VIDEO Slavni italijanski kuvar podelio genijalan recept: Kako da iskoristite višak testa
Foto: Pixabay
Nema ništa bolje od sveže skuvane testenine, ali nema potrebe da je bacate ako previše skuvate.
Ovaj kuvar je podelio recept za ukusan ručak, koji pokazuje šta možete da napravite od ostataka hrane, piše Mirror.
Za početak, razbijte četiri jaja u činiju i začinite s malo soli, ne previše jer je vaša testenina već kuvana u slanoj vodi.
 
 
Zatim dobro umutite viljuškom pre nego što dodate malo narendanog parmezana (oko 40 g). Ako nemate parmezan, dobro će poslužiti i drugi sir koji može da se narenda.
 
Ponovo umutite pre dodavanja testenine (oko 400 g). Uzmite viljušku i sve zajedno promešajte, pri čemu će testenina da omekša.
 
U tiganj dodajte tri kašike maslinovog ulja, pre nego što je dobro zagrejete kako bi se testenina pri dodavanju zatvorila na dnu i stvorila korica.
 
Dodajte smesu testenine, pazite da koristite tiganj sa nelepljivim dnom, i ostavite da se kuva na umerenoj temperaturi pet minuta bez mešanja.
 
Nakon što to vreme prođe, stavite tepsiju u rernu, pecite na 200 stepeni još pet minuta. Dok se peče, naseckajte pet do šest čeri paradajza. Izvadite posudu, pazite,drška će biti vruća.
 
Testenina bi na vrhu trebalo da bude čvrsta na dodir. Pokrijte tanjirom pre nego što preokrenete tiganj i ostavite testeninu na tanjiru. Zatim vratite testeninu nazad u tiganj, drugom stranom prema gore.
 
Uzmite kuglicu mocarele i narežite na šnite. Na vrh testenine dodajte čerii mocarelu, malo posolite, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, pa vratite u rernu na još pet minuta.
Izvadite i po vrhu narendajte još parmezana zajedno s listićima svežeg bosiljka. I jelo je spremno. Poslužite isečeno na kriške ili jednostavno stavite tiganj na sto i pustite da svi uživaju.
 
Đenarov video podeljen je na Fejsbuk stranici Džejmija Olivera, a obožavaoci su poludeli za kuvarom i njegovim receptom.
  • Ivan

    05.10.2023 08:27
    Ma kakvi
    Ja dam to sve mom džekiju, još mu i 'leba nadrobim, malo uskisloh mleka i ko bombona
  • ???

    05.10.2023 07:52
    Testo s jajima, šta je tu novo?
  • neko iz mase

    04.10.2023 15:23
    ???
    Sta je tu genijalno? Kao prvo nije upotrebio parizer, bez njega nema niceg dobrog za jelo. Dalje necu ni da nabrajam, zamislite sami!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti