Kako da vam pohovana riba bude hrskava kao u restoranima?
Kuvari sve više koriste gustin umesto brašna za paniranje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprečava je da upije previše ulja.
Foto: Pixabay
Portal Net.hr donosi vam samo jedan u nizu recepepata za pohovanu ribu s gustinom.
Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim.
Takođe, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela.
Korišćenjem gustina, kuvari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.
Sastojci:
- 1 kg ribe po izboru
- 200 g gustina
- 3 kašičice soli
- 1 kašičice bibera
- 1 kašičice belog luka u prahu
- drugi začini po izboru
- ulje za prženje
Priprema:
Ribu isecite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje uraditi dan ranije, ali može i nekoliko sati pre prženja.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli, biber, beli luk i ostale začine po izboru. Sve dobro ujedinite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može da "pliva" u njoj, i dobro zagrejte.
Izvadite ribu iz frižidera, svaki deo dobro uvaljajte u smesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje.
Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomerno prži sa svih strana.
Prženu ribu poslužite uz krompir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Više trikova za kuvanje jaja
06.09.2024.•
0
Meri Frensis Kenedi Fišer bila je američka novinarka koja je pisala o hrani.
Počinje prodaja veganske Nutele u Italiji, Belgiji i Francuskoj
04.09.2024.•
4
Kompanija Ferero lansiraće danas vegansku verziju Nutele u Italiji, Belgiji i Francuskoj.
VIDEO: Ako ne znate da koristite kineske štapiće - tu je mali tutorijal koji vam može pomoći
03.09.2024.•
2
Štapići za jelo nezaobilazan su pribor u svakom azijskom restoranu - bilo da jedete suši, nudle ili nešto drugo, sigurno ćete ih dobiti.
Poslastičar u Milanu koristi veštačku inteligenciju za kreiranje novih ukusa sladoleda
02.09.2024.•
0
Poslastičari u Milanu okreću se veštačkoj inteligenciji (AI) za stvaranje novih recepata, oslanjajući se na modernu tehnologiju kako bi dobili nove ukuse smrznute slatke poslastice.
Sveži sir najzdravija vrsta sira, ali nije preporučljiv svima
31.08.2024.•
0
Koliko god određena hrana bila zdrava, neki ljudi bi prosto trebalo da je izbegavaju.
VIDEO Cezar salata nedavno napunila 100 godina: Evo kako je izgledao originalni recept
31.08.2024.•
0
Cezar salata trebalo bi da bude laka za pripremu – napravite preliv, pomešajte sa salatom i to je to.
Hoće li biti Plazma keksa?
30.08.2024.•
27
Određenih pakovanja "Plazma keksa" trenutno nema u svim prodavnicama.
Revolucija u pravljenju čokolade: Švajcarci izmislili novi recept
28.08.2024.•
1
Zamislite da uberete sočnu jabuku, ali umesto da zaronite zube u nju, vi sačuvate semenke i bacite ostatak – to proizvođači čokolada uobičajeno rade sa plodom kakaovca.
Testenina ili pirinač: Šta je zdravije?
28.08.2024.•
2
Poznato je da testenina daje aktivnim pojedincima energiju da izdrže svaki napor, ali da li je zaista bolja od pirinča?
VIDEO: Američki kuvar otkrio kako da napravite kućnu verziju BigMek sosa
27.08.2024.•
3
Majk Harac, bivši korporativni kuvar Mekdonaldsa, objavio je na svom TikTok profilu recept za sos za popularni Big Mek hamburger, odnosno kućnu verziju istog.
Gril majstor napravio recept za brzu i ukusnu fokaču
26.08.2024.•
0
Fokača je tradicionalna, italijanska pogača koji se priprema još od vremena Antike, recepti su se menjali, a priča se da su ih svetom proširili italijanski emigranti.
Kako sve možete da iskoristite semenke lubenice?
25.08.2024.•
0
Možda ste navikli da birate lubenicu bez semenki, ali njihova nutritivna vrednost mogla bi da vas uveri u suprotno.
Ovo je najzdravija riba: Snižava holesterol i puna je zdravih masnoća
25.08.2024.•
0
Popularna je u kuhinjama i recepturama širom sveta, a i u našem podneblju je moguće nabaviti svežu. Reč je, naravno, o skuši.
Koliko proteina bi trebalo da se konzumira tokom jednog obroka?
25.08.2024.•
0
Protein je jedan od četiri makronutrijenta koje morate svakodnevno da unosite da biste se osećali siti, podržali rast mišića i održali opšte zdravlje.
Viralni recept sa TikToka udvostručio prodaju krastavaca na Islandu
24.08.2024.•
1
Supermarketi na Islandu našli su se u problemu pošto ne mogu da nabave dovoljne količine krastavca za kojima je potražnja naglo skočila posle viralne objave jednog recepta za salatu od ove namirnice.
Istraživanje pokazalo: Kombinacija jogurta i ove namirnice odlična za zdravlje creva
23.08.2024.•
0
Ako započnete dan jednom čašom jogurta, to je dobar način da poboljšate zdravlje creva, ali ako dodate još jedan sastojak, vaša creva će vam biti više zahvalna.
Žitarica koju bi trebalo da ubacite u ishranu
22.08.2024.•
0
Raž je namirnica sa značajnim hranljivim materijama.
Ovo je najbolji čaj za zdravlje creva
21.08.2024.•
1
Zdrava ishrana je pola našeg zdravlja, a određeni napici mogu veoma pomoći zdravlju sledećih organa.
Kako promili alkohola utiču na sposobnosti čoveka?
20.08.2024.•
2
Alkohol ne utiče na sve ljude podjednako, a njegov uticaj zavisi od telesne težine, učestalosti konzumiranja alkohola, pola, poslednjeg obroka.
Šta će biti sa cenom čokolade?
20.08.2024.•
2
Ključni proizvođači kakaoa u zapadnoj Africi najavljuju da će berba plodova biti uspešnija nego u prethodnim sezonama.
Recept za starinske krofne: Kako da vam ispadnu kao bakine?
19.08.2024.•
2
Niko kao baka nije umeo da napravi slatke prazne krofne tako da budu vazdušaste, lagane, skroz šuplje unutra kao da su od oblaka, a ne od testa.
Komentari 2
Branko
Chef
A gustim ne koristi nijedan kuvar koji drži do sebe, bas kao ni Vegetu - nepoznati pojam među dobrim kuvarima
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar