 
                                                                                                                O New York Cookies svi pričaju: Donosimo vam recept za njih
Ako volite poslastice i stalno ste u potrazi za novim receptima, a još ste i aktivni na društvenim mrežama, onda ste sigurno čuli za trenutno najpopularnije keksiće o kojima bruji ceo internet.
						
																									 
																	Foto: Pixabay
															
	U pitanju su Brooki cookies.
	Reč je o keksićima koji su nešto veći od klasičnih cookie-sa kakve inače viđamo, a iza cele priče stoji australijska poslastičarka Broke Belamy, poznatija kao Brooki. 
															
                                
                                
                                
                                
							
							
	Osim keksića, ona pravi i torte i razne druge poslastice, no najpoznatija je po keksićima koji se mogu praviti sa raznim ukusima, piše Index.hr.
	Recepti za sve njene keksiće dostupni su u njenom kuvaru Brooki koji je nedavno izašao, a u nastavku vam donosimo recept za njene najpopularnije keksiće New York Cookies.
							                                
							
                            
                            
                            
                            
                            
	Priprema
	Prvi korak: Hladni maslac naseckan na kockice stavite u posudu i mikserom mutite 2 minuta, zatim mu dodajte obe vrste šećera i mutite još 2 do 3 minuta.
	Drugi korak: Dodajte jedno po jedno jaje, mutite, a zatim dodajte i suve sastojke. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
	Treći korak: Čokoladu naseckajte na komadiće (a možete koristiti i čokoladne dugmiće) i dodajte je u smesu za keksiće, zajedno s naseckanim orasima.
	Četvrti korak: Kuglice oblikujte (svaka mora imati 150 g) te ih stavite u frižider na 3 sata.
	Peti korak: Hladne kuglice posložite na papir za pečenje (sa razmakom) i pecite u prethodno zagrejanoj peći na 180 stepeni, 16 do 18 minuta.
                                                            
                                                                    
                                    
                                                                
                            
	Sastojci
	190 g maslaca
	130 g šećera
	130 g smeđeg šećera
	2 jaja sobne temperature
	160 g brašna za dizanje testa
	240 g slatkog brašna
	1 g sode bikarbone
	1 i po kašičice praška za pecivo
	1 prstohvat soli
	300 g čokolade
	80 g oraha
								
								
							Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Ukus i miris detinjstva: Šufnudle sa makom
													29.10.2025.•
													
														
														5													
												
												
													Nekada je jednostavno i najbolje - šufnudle su primer za to.
												
											Zeleni detoks smuti: Pogledajte šta vam je sve potrebno
													28.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Kombinacija zelenog povrća i voća koja pomaže u detoksikaciji organizma i daje energiju, pogledajte kako ga možete spremiti.												
											Neće ni mrvica ostati: Čokoladni kolač sa makom, bananama i malo ruma
													27.10.2025.•
													
														
														1													
												
												
													Ako ste ikada tražili kolač koji spaja bogatstvo čokolade, jedinstvenu teksturu maka i prirodnu slatkoću zrelih banana - ovo je pravi recept za vas. 
												
											Predlog za ručak: Limun‑rikota pasta
													26.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Recept je jednostavan, brzo se sprema, a efektan je izgledom i ukusom.
												
											Potaž od karfiola i praziluka: Jednostavan i topao obrok za jesenje dane
													25.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Lagani, kremasti potaž od karfiola i praziluka pravo je rešenje kada želite nešto hranljivo, brzo i ukusno, a da nije ni od brokolija ni od bundeve.												
											Ideja za doručak: Sirniki - palačinke od svežeg sira koje se spreme za 15 minuta
													24.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Palačinske od svežeg sira, poznate kao sirniki, savršen su brzi doručak ili desert kada želite nešto slatko. 
												
											Lagano osveženje: Krem od mandarina
													23.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Sezona je mandarina, pa vam danas donosimo recept za krem od mandarina. 
												
											Predlog za večeru: Ukusan namaz od tunjevine
													22.10.2025.•
													
														
														1													
												
												
													Ukoliko razmišljate šta biste mogli da prezalogajite, imamo jedan predlog. U pitanju je namaz od tunjevine.												
											Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom
													22.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.
												
											Potaž od brokolija: Kako pripremiti?
													21.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Potaž od brokolija je lagano i hranljivo jelo koje se priprema brzo i jednostavno, a pogodno je kao predjelo ili večera.												
											Predlog za fin doručak: Jaja u tortilji
													20.10.2025.•
													
														
														3													
												
												
													Jaja su mnogima omiljen način da započnu dan, jer su uglavnom laka za pripremu, svima dostupna, ukusna i sita.
												
											Probajte ovu varijantu: Pire krompir će imati bolji ukus ako mu dodate jedan sastojak
													19.10.2025.•
													
														
														1													
												
												
													Pire krompir je idealan dodatak ručku. Jedan jednostavan korak prilikom kucanja će mu dati još bolji ukus.												
											Predlog za ručak ili večeru: Kremasta testenina s piletinom i sušenim paradajzom
													19.10.2025.•
													
														
														2													
												
												
													Ako volite jela koja spajaju jednostavnost i bogat ukus, ova kremasta testenina s piletinom i suvim paradajzom biće pravi pogodak. 
												
											VIDEO: Ledena kafa sa tahinijem - orašasto osveženje koje osvaja društvene mreže
													19.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Napitak koji se brzo širi društvenim mrežama, ledena kafa sa tahinijem kombinuje bogati ukus paste od susama sa kafom i mlekom - rezultat je kremast, orašast i iznenađujuće osvežavajuć. 
												
											Lava kolač kod kuće: Jednostavan recept za popularni desert
													18.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Lava kolač je desert koji je stekao popularnost širom sveta zbog svoje karakteristične kombinacije.
												
											Hleb iz lonca: Evo kako ga možete napraviti
													17.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Hleb iz lonca - ukusan, jednostavan za praviti, ne mora se čak ni mesiti.
												
											Zabavan i lagan doručak: Jaja u povrćnom oblaku
													16.10.2025.•
													
														
														2													
												
												
													Jaja su zdrav i ukusan način da započnete dan, ali mogu dosaditi ako ih uvek jedete na isti način.
												
											Zapečene tikvice sa sirom i kinoom: Bez mesa, idealne za ručak ili večeru
													15.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Ako tražite lagano, ali zasitno jelo koje spaja kremast sir, osvežavajuće tikvice i nutritivnu kinoa – ovo je pravi izbor.												
											Mogu i kao desert i kao doručak: Palačinke sa blagim ukusom kokosa
													15.10.2025.•
													
														
														1													
												
												
													Ako imate malo više vremena da se posvetite spremanju obroka, preporučujemo vam da probate palačinke sa blagim ukusom kokosa.
												
											Pita sa višnjama: Kako se priprema?
													14.10.2025.•
													
														
														4													
												
												
													Hrskava korica, sočan fil i bogat ukus višanja - ova pita je jednostavna za pripremu, a izgleda i miriše kao da je iz pekare. 
												
											Meksička inspiracija: Kafa sa čokoladom, čilijem i cimetom
													14.10.2025.•
													
														
														0													
												
												
													Malo egzotike i promene nije naodmet, pa vam dana preporučujemo kafu sa čokoladom, čilijem i cimetom.  
												
											 
                                                                                                                 
                                                                                                                 
						 
						 
						 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													 
													
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar