Dinar nikad nije istisnut iz Sutomora

Sutomore je verovatno jedino mesto u Crnoj Gori odakle srpski dinar nikada nije istisnut, bar iz neformalnog platnog prometa.
Sutomore je verovatno jedino mesto u Crnoj Gori odakle srpski dinar nikada nije istisnut, bar iz neformalnog platnog prometa.

U tom gradu dinar se zadržao, bez obzira na to što je još pre raspada zajedničke države SCG, u Crnu Goru uveden evro kao sredstvo plaćanja, piše portal CDM.

Vršilac dužnosti predsednika Mesne zajednice Spič Sutomore, Ratimir Vujošević, tvrdi da Sutomore u turističkoj ponudi po mnogo čemu prednjači, iako postoje i nedostaci. "Mora im se priznati da su kreativni i da dobro promišljaju, što dokazuje i činjenica da su istrajni sa održavanjem dinara, a to predstavlja zadovoljstvo ne samo gostima iz Srbije, već i svima nama koji smo iole nostalgični", kaže Vujošević.

"Kao i duž cele crnogorske obale, većina gostiju Sutomora su građani Srbije, pa već 13 godina nastojimo da izađemo u susret onima koji žele da trguju srpskom valutom, ili da im pomognemo da dinare zamene za evre. Verujem da činimo dobro delo, a oni koji trguju za dinare na to gledaju sa simpatijama", kaže jedan od prodavaca sutomorskog "zelenjaka", Milutin Ćeranić.

Osim na zelenoj pijaci, za dinare se može trgovati i na pojedinim tezgama duž glavne gradske ulice koja vodi prema sutomorskom obalnom šetalištu.

  • Nebojša

    03.08.2015 16:39
    pomažete kažeš?
    Sa lepim kursom možda?
  • limanac IV

    03.08.2015 16:17
    Neko na more,neko u Sutomore
  • Alesandar

    03.08.2015 10:37
    Istisnut je dinar i iz Srbije -
    Da li neko zna koliko kosta neka nekretnina u dinarima, polovni ili novi automobil, neki osrednji turisticki aranzman, polisa za osiguranje, dobrovoljna penzija? Stedi li neko u dinarima? Koliko je onih koji zajme novac od banaka ili drugih ljudi u dinarima? Dinar nije sredstvo placanja niti stednje cak ni u Srbiji, dinar je samo sitnis za evro, pravu valutu koja je u sustinskoj upotrebi.
    Zakljucak - ozvaniciti dvovalutni sistem, posto je dinar samo sredstvo kojim nas ova parodija od drzave dodatno legalno pljacka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.