Probajte pivo u Muzeju piva u Čelarevu

Muzej piva u Čelarevu, u kojem su izloženi eksponati koji podsećaju na 120 godina od početka proizvodnje piva u tom mestu, za dve godine videlo je oko 5.000 posetilaca.
Muzej piva u Čelarevu, u kojem su izloženi eksponati koji podsećaju na 120 godina od početka proizvodnje piva u tom mestu, za dve godine videlo je oko 5.000 posetilaca.

"Do sada smo imali preko 5.000 posetilaca među kojima su brojni visoki državni predstavnici, delegacije diplomatskog kora, posete studenata sa tehničkih fakulteta i veliki broj udruženja", kaže koordinatorka Muzeja piva Sandra Lazić-Kuzmanov i ocenjuje da je otvaranje muzeja bio izuzetan potez kompanije "Karlsberg" (Carlsberg). Ona dodaje da je želja zaposlenih da jednog dana bude dostignut nivo muzeja koji postoji u centrali "Karlsberga" u Kopenhagenu.

Posetioci muzeja u Čelarevu mogu dobiti informaciju o starinskim načinima pravljenja, skladištenja i distribucije piva, videti ugostiteljski inventar koji se koristio pre 100 godina, prvu bocu Dunđerskovog piva, kao i originalnu dokumentaciju, pisma i fotografije iz prvih decenija rada pivare. Izuzetan značaj i ulogu u istoriji pivare imao je njen osnivač Lazar Dunderski, kome je muzej i posvećen.

U Muzeju može da se vidi i koji su to savremeni brendovi kojima pivopije pridaju najveću pažnju danas, a oni koji nisu sigurni koji su razlozi za to mogu i da degustiraju pivo koje pivara proizvodi ili distribuira, ali u umerenim količinama.

Radno vreme muzeja je svakog četvrtka od 14 do 16 časova, a ulaz je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.