Najkraći let na svetu traje samo minut i po

Najkraći let na svetu traje samo 90 sekundi, a njime se pređe udaljenost od 2,7 kilometara između dva škotska ostrva.
Najkraći zabeležen let u istoriji između ostrva Westray i Papa Westray je trajao 47 sekundi, kada je vetar bio savršeno povoljan.
 
Let se održava poslednjih 50 godina tokom cele godine, a putnici putuju u avionu koji ima samo osam sedišta.
 
Jedan od kraćih letova se odvija u američkoj državi Belize i traje oko dva minuta, koliko treba da se prelete 4,3 kilometra.
 
Austrijska kompanija People's Air Group drži rekord za najkraći međunarodni let od Švajcarske do Nemačke u trajanju od osam minuta. Ali, ova linija je otkazana zbog slabe prodaje karata i visokih troškova.
  • Mile

    13.08.2017 11:44
    Ne ne ne može to tako. Da li je utvrđeno gde se to prvi put desilo u istoriji a posebno u novijoj istoriji. Ne znam ali osećam da smo mi u tome ipak prvi.
  • Gile

    13.08.2017 11:03
    Spustiće to naši ispod minuta, relacija Žitoradja-Batočina i to sa samo 4 mesta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.