Francuska i dalje najpopularnija među turistima

Francuska je i dalje najpopularnija turistička destinacija na svetu, navodi Svetska turistička organizacija UN.
Francuska i dalje najpopularnija među turistima
Foto: Pixabay
Na drugom mestu je Španija, koja je potisnula SAD na treću poziciju. 
 
Ukupan broj međunarodnih turističkih dolazaka porastao je u prošloj godini u svetu za sedam odsto - na 1,3 milijarde. Očekuje se da će taj trend biti nastavljen i u 2018. godini, uz stopu rasta od četiri do pet odsto. 
 
U preliminarnoj analizi turističkih podataka za 2017, Turistička organizacija UN ističe da, "vođena mediteranskim destinacijama, Evropa beleži izvanredne rezultate".
 
U prošloj godini, Evropa je ostvarila rast međunarodnih dolazaka za osam odsto, kao i Afrika, dok su Azija i oblast Pacifika imale rast od šest odsto, Bliski istok pet, a SAD tri odsto.
 
Jačanje turizma u svetu podstaknuto je globalnim ekonomskim rastom, kao i jačanjem potrošnje iz Brazila i Ruske Federacije nakon nekoliko godina pada.
 
Kao treći izvozni sektor u svetu, turizam je neophodan za otvaranje novih radnih mesta i prosperitet zajednica širom sveta, poručuju iz UN.
  • Nikola

    17.01.2018 09:10
    Beau pays
    Naravno, kad je jedan od najlepših zemalja sa bogatom tradicijom i istorijom. Bogatstvo vina , hrane i sireva ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.