JAT ostaje mala čarter kompanija

Potencijalnim strateškim partnerima Jata već je upućen oglasni tekst sa informacijama i tokom maja trebalo bi da u Srbiju da dođu predstavnici "Turkiš erlajnza".

Potencijalnim strateškim partnerima Jata već je upućen oglasni tekst sa informacijama i tokom maja trebalo bi da u Srbiju da dođu predstavnici "Turkiš erlajnza".

Državni sekretar za vazdušni saobraćaj Miodrag Miljković očekuje da će do leta biti opipljivih dokaza interesovanja.

"Pre svega računamo na Turkiš erlajnz koji bi trebalo u toku maja da dođe u Srbiju, da bi videli kakav je njihov stav prema strategiji Vlade Srbije za privatizaciju Jata", rekao je državni sekretar Miljković.

Miljković je kazao da država namerava krajem leta da raspiše tender za izbor strateškog partnera i da je plan da se početkom sledeće godine rešava sudbina "onog što bude ostalo od Jata".

On je naveo da će stara kompanija možda nastaviti da funkcioniše kao čarter avioprevoznik.

"Jedan deo imovine će biti prebačen u novu kompaniju. Nešto od postojeće imovine će služiti za izmirenje dugova, a moguće je da ostatak kompanije nastavi da funkciniše možda kao čarter prevoznik ili videćemo već kako bude privatizacioni savetnik zajedno sa nama odredio da je najbolje", kazao je Miljković.

  • Milorad

    24.04.2011 21:52
    jat ostaje kao mala carter kompanija
    Ne prizivajte turke na balkan,ni pokojem osnovu.Pa ni kao avioprevozniku.Ako idemo u europu zasto se ne udruzujemo sa nekom od tih zemalja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.