Beogradski aerodrom pod jačim obezbeđenjem

MUP Srbije povećao je mere bezbednosti na aerodromu "Nikola Tesla", nakon što je u Pakistanu ubijen vođa terorističke organizacije Al Kaida Osama bin Laden.

MUP Srbije povećao je mere bezbednosti na aerodromu "Nikola Tesla", nakon što je u Pakistanu ubijen vođa terorističke organizacije Al Kaida Osama bin Laden.

Sa psima tragačima, pripadnici beogradske brigade pojačano kontrolišu zgradu aerodroma Nikola Tesla, putnike i njihove prtljage. Psi su dresirani da kroz putne torbe ili najlone pronađu eksplozivne naprave, javlja B92.

Zbog terorističkog napada na aerodromu Domededevo u Moskvi i ubistva Osama bin Ladena, policija je na najveći srpski aerodrom preventivno poslala i dodatne ekipe Specijalnih antiterorističkih jedinica i Protiv terorističkih jedinica koji zgradu kontrolišu i sa spoljne strane.

"Uvek se vrši neko profilisanje putnika, naravno tu su i neka operativna saznanja ako ih imamo postupaćemo u skladu sa njima, a svakodnevno se vrši pregled putnika kroz rendgen uređaje se vrši pregled prtljaga kroz metal detektore pregled samih putnika, kaže Borko Papić, zamenik komandira stanice GP Beograd.

Na međunarodnim odlascima i dolascima do sada nije zabeležen ni jedan sumnjiv slučaj. U svakom trenutku na aerodromu radi oko 70 policajaca.

"U slučaju da se oglasi alarm na metal detektor vratima radi se lilčni pregled putnika i nakon toga se vrši pasoška kontrola. Moram napomenuti da se kod nas kontrola prtljaga na izlazu iz zemlje vrši policija", dodaje Papić.

U MUP-u je rečeno da pripadnici policije prate situaciju u celoj zemlji i u zavisnosti od operativnih saznanja, procenjivaće se stanje bezbednosti, a po potrebi će se preduzimati adekvatne mere. U graničnoj policiji kažu da će delimično pojačan nadzor aerodroma Nikola Tesla važiti do daljnjeg.

Aerodrom Nikola Tesla nije jedino mesto gde je pojačano prisutstvo policije. Pojačan nivo bezbednosti primećen je ispred američke i britanske ambasade kao i ambasada Francuske i Nemačke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.