Veliki broj letovanja "na crno" u Crnoj Gori

Zvaničnici crnogorskog turizma ovih dana iznose podatke o većem broju gostiju nego lani, ali, po svemu sudeći, to je, prema pisanju medija, utisak samo sa plaža i na osnovu saobraćajnih gužvi, jer se "gro" turista odmara van legalnih okvira "u stanovima i kućama koje se izdaju na crno".
Zvaničnici crnogorskog turizma ovih dana iznose podatke o većem broju gostiju nego lani, ali, po svemu sudeći, to je, prema pisanju medija, utisak samo sa plaža i na osnovu saobraćajnih gužvi, jer se "gro" turista odmara van legalnih okvira "u stanovima i kućama koje se izdaju na crno".

List "Vijesti" piše da se glavne recepcije budvanskog turizma nalaze u Beogradu i Moskvi.

Vlasnici stanova i privatnih kuća upravo tamo, preko posebnih agencija, ili i mimo toga, izdaju svoje sobe "hiljadama gostiju" na crnogorskom primorju.

Na taj način su, kako se navodi, oštećeni legalni izdavaoci soba u Budvi, Ulcinju, na barskoj i hercegnovskoj rivijeri, kao i sama država. Od takvog nelegalnog privatnog "biznisa" u turizmu nema ni poreza, ni drugih naknada.

Nelegalni turisti, takođe, ugrožavaju komercijalne goste na plažama, u saobraćaju, na parkinzima, "pritiskom na celu infrastrukturu", tvrde poznavaoci turističkih prilika.
  • Sa Salajke

    18.07.2011 14:22
    Necemo u CG na letovanje i odmah se poteze ksenofobija i odmah si autonomas i cgmrzac. ccc demgogija na delu. Ta samo hocemo uslugu ako je vec placamo. Sto se mrdanja tice - cesto se mrdamo i po bivsim yu republikama i po svetu al takvih utisaka kao u CG nismo imali. A sto se planina tice Alpi su mi sasvim ok, Tatre, Ural... no manimo se geografije i toga sta je kome lepo. Nekultura i neposlovnost su drugi par rukava.
  • Martin

    17.07.2011 19:48
    U Crnu goru se vrlo često odlazi na planinarenje, nije u CG samo more. More i nije nešto, tu se slažem. Jedan info za sve autonomaščiće i CG-mrsce. Jedan od brendova Vojvodine su i planinarska društva. Ima ih jako mnogo i jedna su od najaktivnijih u zemlji. Svaki grad i varošica u Vojvodini ima barem po jedno, a Novi Sad desetak. I naravno, najlepše planine su u Crnoj gori i Makedoniji. Zato mrdnite od svojih Salajki i Rotkvarija, a po najviše mrdnite malo sa svojim ksenofobičnim mozgovima.
  • Student

    17.07.2011 19:36
    2002 godine sam isao sa osnovnom skolom na letovanje u CG. Dobro se secam da smo kad smo stigli morali da platimo jos neku svotu dodatnu kao boravishnu taksu. Ako me secanje dobro sluzi jos uvek smo bili jenda zemlja, a oni su vec koristili evro...

    Sto njihovi studenti ne placaju boravishnu taksu kada studiraju u NS ili BG???

    Glupiraju se...

    I za kraj vic!

    Osnovna razlika izmedju Crnogorca i crnca? Kada zavrshi fakultet, crnac se vrati kuci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.