FOTO: Neobičan hotel - Vijetnamska luda kuća

Ćerka bivšeg vijetnamskog predsednika odlučila je da u gradu Dalatu na jugu zemlje izgradi vrlo neobičnu građevinu, danas hotel, koji je u celom svetu poznat kao "Vijetnamska luda kuća".
Ćerka bivšeg vijetnamskog predsednika odlučila je da u gradu Dalatu na jugu zemlje izgradi vrlo neobičnu građevinu, danas hotel, koji je u celom svetu poznat kao "Vijetnamska luda kuća".

U ovom hotelu moguće je smestiti se u sobi pećini, ili u sobi prepunoj džinovskih paukovih mreža. A u ogromnoj betonskoj žirafi smestila se hotelska soba za čaj i odmor.

Velika građevina liči na pomalo zastrašujuće džinovsko stablo, na kojem su smeštene brojne životinje, pečurke... Ovo je prava kuća iz bajke koja budi maštu. Neobičnu ideju vijetnamskog arhitekte upoređuju s remek delima Gaudija i Salvadora Dalija. Kuća je otvorena za javnost 1990. godine, od kada je na listi 10 najneobičnijih građevina sveta.

Nimalo lak zadatak pred vas stiže kada treba da pronađete svoju hotelsku sobu. Tada počinje prava avantura jer su sobe raštrkane u nekoliko neobičnih objekata, od kojih su neki povezani klimavim visećim mostovima. U svakoj građevini nalazi se mreža zaobljenih hodnika (ili bolje rečeno tunela) i stepeništa neobično oblikovanih i nejednakih stepenica.

U hotelu postoji deset soba, od kojih svaka ima za temu drugu životinju. Možete se smestiti u tigrovoj ili orlovoj sobi... Jednom kada, ili bolje rečeno AKO nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć treba da provedete u pećini ili vam je krevet na vrhu merdevina u nekom skrivenom ćošku.

  • :)

    09.09.2012 08:28
    bas je do jaja
  • Ime

    09.09.2012 07:54
    Cool :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.