Wikivoyage: Sve o putovanjima na jednom mestu

Fondacija Wikimedia pokrenula je sajt Wikivoyage posvećen putovanjima.
Fondacija Wikimedia pokrenula je sajt Wikivoyage posvećen putovanjima.

Želite da znate više o Baden Badenu u Nemačkoj? Ili vas interesuje kako da stignete do Kadžuraha, grada u Indiji čuvenog po drevnim hramovima ukrašenim erotskim scenama isklesanim u kamenu? Sve ovo i još mnogo zanimljivosti u vezi sa putovanjima i destinacijama širom sveta očekuje vas na sajtu Wikivoyage.

Korisnicima će na raspolaganju biti more informacija o turističkim destinacijama, ali će osim opštih podataka u vezi sa kulturnim nasleđem i sličnim temama, tu biti i preporuke za hotele, restorane, kao i zanimljivosti o, recimo, noćnom životu.

"Wikivoyage je projekat sa idejom da se kreira besplatan, kompletan, ažuran i pouzdan 'vodič' za ceo svet. Kad se ljudi sretnu na putovanju, oni razmenjuju informacije i svoje utiske, a mi želimo da im olakšamo da svoje 'znanje' podele sa drugima", navodi se na sajtu koji je trenutno dostupan u beta verziji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja