Beograd među najjeftinijim evropskim gradovima

Kao pripremu za predstojeće praznike i sezonu odmora, koje mnogi provode na putovanjima, BBC je objavio listu najjeftinijih evropskih gradova koje vredi posetiti, a među njima se našao i Beograd.
Kao pripremu za predstojeće praznike i sezonu odmora, koje mnogi provode na putovanjima, BBC je objavio listu najjeftinijih evropskih gradova koje vredi posetiti, a među njima se našao i Beograd.

"Smeštena pored Dunava, srpska prestonica godinama se borila da privuče turiste", piše BBC dodajući da se situacija sada znatno menja zahvaljujući "draguljima" grada kao što su: uzbudljiv noćni život, raznolika arhitektura od vizantijskih i turskih do neoklasičnih, romantičarskih i "art nuvo" detalja, i sve to uz primamljive cene.

Kao mesta koja treba posetiti istaknuti su Kalemegdan, hram Svetog Save, kao jedno od najznačajnijih pravoslavnih zdanja na Balkanu, i Muzej Nikole Tesle, "srpskog pronalazača, inženjera, fizičara i eksperta za telefoniju".

Kada su cene u pitanju, ono zbog čega se Beograd i našao na ovoj listi, navodi se da je za noćenje u hostelu potrebno oko pet evra, gradski prevoz staje oko evro dok se ceo obrok može pronaći za sedam evra.

Listu čine gradovi u kojima dnevni budžet neophodan za prosečnog turistu nije veći od 23 evra. Tako su se na listi našli brojni gradovi susednih zemalja (Budimpešta, Bukurešt, Zagreb, Sofija, Sarajevo) ali i gradovi istočnoevropskih zemalja (Krakov, Kijev, Riga).

  • Steva

    28.04.2013 14:58
    hm, ....
    Neka dođu,pa neka se uvere!
  • pawlle

    27.04.2013 15:37
    najjeftiniji grad !!!!!!!!!!!!!!!!!! glava njihova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja