Smeće blokiralo Tibar

Turističke vožnje brodom kroz Rim obustavljene su na neodređeno vreme zbog zagađenosti reke Tibar.
Turističke vožnje brodom kroz Rim obustavljene su na neodređeno vreme zbog zagađenosti reke Tibar.

Predstavnik kompanije "Brodovi Rima" koja organizuje ove ture, izjavio je da je odluka o otkazivanju sezone doneta iz poštovanja prema turistima i stanovnicima Rima.

"Stidimo se stanjem zapuštenosti Tibra", rekao je on, navodeći da je kameni zid duž obala Tibra postao siv od zagađenja, te da su obale reke prepune đubreta kao i da su mostovi postali utočište beskućnika.

"Reka je poslednji put čišćena 2008!", podsetio je on, dodavši da pri svakom izlivanju reke, sa drveća duž Tibra vise plastične kese i drugo smeće.

Bivši gradonačlnik Rima Valter Veltroni pokrenuo je rečni turistički saobraćaj 2003. U početku su ove istorijske ture, tokom kojih su organizovane i romantične večere, imale veliki uspeh, sa 40.000 prodatih karata godišnje.

Treća najduža reka u Italiji, Tibar teče duž 400 kilometara od izvora u brdima Toskane do ušća u Ostiji, na Sredozemnom moru.

  • 12.05.2013 16:19
    A ja mislio da to u tim EU zemljama nema te malograđanštine...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja