VIDEO: Proputujte 200 zemalja za četiri minuta

Graham Hjuz je pune četiri godine obilazio svet, ali je jedan od retkih stanovnika planete koji može da se pohvali da je obišao 201 naciju i prva osoba koja je proputovala celi svet bez letenja.
Graham Hjuz je pune četiri godine obilazio svet, ali je jedan od retkih stanovnika planete koji može da se pohvali da je obišao 201 naciju i prva osoba koja je proputovala celi svet bez letenja.

On je objavio i video u trajanju od četiri minuta u kom se vide sve zemlje koje je obišao. Ovaj 33-godišnjak iz Liverpula služio se autobusima, taksijem, vozovima i pešačenjem kako bi prešao 257 hiljada kilometara za 1.426 dana na vrlo skromnom budžetu od 100 dolara nedeljno.

Hjuz je snimao svoja putovanja za dokumentarac, nakon što je napustio rodni grad na prvi dan Nove godine 2009. Do decembra prošle godine prešao je granicu novoformiranog Južnog Sudana i otvorio šampanjac kako bi proslavio završetak svoje misije.

Sada je priredio zanimljiv snimak njegovih avantura po svetu, od kojih je za svaku zemlju izdvojio po svega jedan sekund. Kaže da mu je omiljena destinacija Palau, ostrvska država u Zapadnom Pacifiku.

Svideo mu se i ples sa stanovnicima Papue Nove Gvineje, orangutani iz Bornea, vožnja Kenijom na kamionu sa 18 točkova i upoznavanje premijera Tuvalua.

  • 03.08.2013 21:08
    Video je besmislen, jer osim njegovog lica se ne vidi nista, to je mogao i u svojoj sobi da snimi. Ali, evo jedan neprevazidjeni s takvom idejom, stari, ali za slucaj da ga je neko slucajno propustio:
    http://www.youtube.com/watch?v=zlfKdbWwruY
  • Huncut

    03.08.2013 18:42
    Serbia, je rekao u totalnom mraku...sto i jesmo !
  • Vlada

    03.08.2013 18:37
    Bravo!
    Mrak u Srbiji hahahaha...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.