Seks sa siromašnim mladićima kao turistička atrakcija

Plaže Punta Kane, popularnog letovališta u Dominikanskoj Republici, oduvek su poznate kao utočište za muškarce koji rado plaćaju za trenutke zadovoljstva u zagrljaju zgodnih devojaka, ali poslednjih godina situacija se menja.
Plaže Punta Kane, popularnog letovališta u Dominikanskoj Republici, oduvek su poznate kao utočište za muškarce koji rado plaćaju za trenutke zadovoljstva u zagrljaju zgodnih devojaka, ali poslednjih godina situacija se menja.

Sve više usamljenih žena iz Zapadne Evrope i Amerike pažnju i nežnost pronalazi na karipskim plažama, gde prostitucija čini jednu od najrazvijenijih turističkih usluga.

Zahvaljujući takozvanim "sanki pankijima" - siromašnim crnoputim momcima, izvajanih tela, koji nude zabavu i užitak u intimnim trenucima, uobičajena slika u Dominikanskoj Republici sada je drugačija.

Seks turizam je tako postao jedna od glavnih "turističkih ponuda" Punta Kane, karipskog raja, sa prijatnim domaćinima koji žive od prodaje cigara, ruma i bogatog noćnog života.

Među korisnicama usluga seks turizma mogu se prepoznati žene najrazličitijih dobi, pa tako u plaćenoj intimnosti uživaju slobodne devojke, sredovečne gospodje, ali i dame koje su odavno zašle u sedmu ili osmu deceniju.

U knjizi "Romansa na putovanju", autorka Žanet Belivo opisuje prirodu seksualnih avantura za kojima na tropskim ostrvima godišnje traga više od pola mliona žena.

"Žene odlaze da pronađu sebe, a onda upoznaju lako uočljive momke koji za malo novca nude svoje telo i pažnju. Ko bi mogao da odoli tako velikodušnoj ponudi", pita se autorka u svojoj knjizi.

Cene ovih usluga variraju između 20 i 150 dolara, a mnogi zavodnici dobijaju priliku za produženi poslovni angažman. Dugo druženje donosi im markiranu garderobu, skupe satove i druge poklone. Umešniji ljubavnici dobijaju i automobile, stanove, prilike za putovanje...

U nekim slučajevima dolazi i do brakova izmedju mladih ljubavnika i bogatih dama. Kako kažu žitelji ovog mesta, uobicajeno je videti mladiće koji pod ruku vode žene koje im mogu biti bake.

"Najpre su ovakvi parovi izazivali čudjenje, pa i gadjenje, a sada je to postalo prihvatljivo. More, sunce i plaža pozivaju da radite ono što vam je volja. Za nekoga je to kupovina ljubavi", kaže vlasnik lokalnog plažnog bara koji svakodnevno svedoči o sklapanju ljubavnih poslovnih dogovora.

Dominikansku Republiku godišnje poseti oko 4,6 miliona turista, od kojih deo, pored želje da uživa u plažama i divnom vremenu, dolazi i zbog seks turizma.

Iako, naravno, prostitucija nije dozvoljena, lokalna policija uglavnom "žmuri" na ovakve pojave. Zbog nedostatka drzavne kontrole, momci i devojke koji se u ovoj zemlji dobrovoljno bave najstarijim zanatom na svetu ostaju potpuno nezašticeni.

  • 10.12.2013 09:36
    @RobertGreen - re definicije
    Malo si zakasnio/la sa komentarom a i lupas ko otvoren prozor na promaji.
    Ti bas znas da su zene same a muskarci ozenjeni, kao sto znas da zene imaju jednog svalera a muskarci vise. Ma hajde.
  • RobertGreen

    12.11.2013 19:15
    re definicije
    Mislim da je malo promašena definicija (zamolio bih moderatore da isprave način unošenja pojmova ako je previše vulgarno)
    Muškarac koji menja devojke ko čarape
    Švaler (otišao u švaleraciju)
    devojka koja spava sa dva momka
    Kurva (otišla u kurvanje)
    Takođe u tekstu se može primetiti da je većina kontakata koji se ostvare u ovom slučaju višednevna, dok muškarac koji ode sa istim razlogom u proseku za sedam dana promeni sedam devojaka, tako da moram da se složim sa korišćenjem pojma ˝Žene odlaze da pronađu sebe˝
    pošto to i rade (ali za razliku od muškaraca za to koriste samo jednog partnera, a kod kuće ih niko ne čeka dok su uglavnom oženjeni muškarci korisnici usluga dama)
  • Chocho Nuts

    20.08.2013 22:39
    @Anonimus - zasto da ne?
    Opet ti,pa idi putuj i zivi u inostranstvu,radi sta hoces i s kim god hoces,ko ti brani,mozda i pokoju bolest zakacis,al sta ima veze.
    Samo sta ces nam ovde kad smo tako zaostali.Udaj se napolju a tom ko te bude zenio,treba spomenik podici,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja