Kako da zaspite uprkos vrućini

Pokušajte večeras nešto od ovoga, možda vam pomogne.
Pokušajte večeras nešto od ovoga, možda vam pomogne.

Probajte da se ne nervirate. Dovoljna je muka to što ne možete da zaspite, ako se budete još i nervirali zbog toga, samo ćete podići temperaturu tela i biće vam još gore. Dakle, mirno lezite i pokušajte da prihvatite činjenicu da su vrućine tek počele i da će vam biti potrebno neko vreme da se naviknete. Ako uspete da se opustite, bićete korak bliže cilju - padanju u san.

Sećate se ventilatora? Klime su ih nepravedno potisnule, mnogo je prijatnije spavati u sobi u kojoj radi ventilator, nego u onoj u kojoj "duva" klima.

Ohladite posteljinu. Pre odlaska u krevet, spakujte jastučnicu i čaršave u kese, pa ih na kratko stavite u zamrzivač. Kad legnete u ovako "osveženu" posteljinu, brže ćete zaspati.

Ne divljajte sa hranom i pićem kasno uveče. Generalno nije pametno jesti i piti alkohol pre spavanja, ali leti to podnosimo još teže. Poslenji obrok neka bude bar dva sata pre odlaska u krevet.

Koristite pamučnu posteljinu. Pamučne tkanine su lagane i prozračne, omogućavaju koži da diše. Svila, saten i "mešavine" neka sačekaju jesen. Neka vam tokom noći čaša vode bude pri ruci. Ali, nemojte se nalivati tečnošću pre odlaska na spavanje jer ćete onda u toku noći svaki čas ustajati da biste otišli do toaleta.

Tuširajte se mlakom vodom. Čak i ako vam hladan tuš zvuči primamljivo, bolje je da voda bude mlaka. Suviše hladna će vas razbuditi, i - zbogom spavanju.
  • 06.06.2015 21:03
    Topla voda siri krvne sudove, telo se trudi da izbaci visak toplote preko njih, a hladan tus radi suprotno, znaci nekih 5 minuta posle hladnog tusa ce vam biti jos gore. Caj od nane je predivan i leti :)
  • 06.06.2015 10:22
    savet
    Uzmes brate i masturbiras pred spapvanje do iznemoglosti pali svaki put provereno
  • bb

    06.06.2015 06:41
    hladna voda ce vas razbuditi a posteljina iz zamrzivaca nece. boze kakav tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?