Rekli joj da je trudna, a imala tumor

Jednoj britanskoj tinejdžerki ldoktori su rekli da je trudna, a zapravo joj je u stomaku rastao ogromni tumor.
Jednoj britanskoj tinejdžerki ldoktori su rekli da je trudna, a zapravo joj je u stomaku rastao ogromni tumor.

Fibi Kvatre-Morgan posetila je doktora nakon što se vratila s odmora natečenog stomaka, a osim toga, imala je jutarnje mučnine i nije imala preteranu volju za hranom.

Doktori su zabrinutoj 16-godišnjakinji iz Boltona rekli da je jedino moguće objašnjenje za njeno stanje trudnoća i procenili su da je najverovatnije trudna šest meseci. Uz to su uveravali njenu majku da je normalno da tinejdžerke kriju svoju trudnoću pred roditeljima jer ih je sramota.

Fibi je znala da to nije moguće, pa je insistirala da je pošalju na ultrazvuk. Fetus star šest meseci zapravo je bio veliki tumor koji joj je rastao na jajnicima.

Devojka je uskoro podvrgnuta operaciji uklanjanja tumora, a nakon toga sledilo je tri meseca hemoterapije. Nakon nekog vremena, tumor joj se vratio, pa je put oporavka bio nešto duži nego što se nadala. Tumor se može vratiti kad-tad, a jedino što je sigurno je činjenica da nikad neće moći imati sopstveno dete.

  • XXX

    16.12.2011 08:46
    Evo primera, da se i u svetskim zdravstenim ustanovama gresi, a sa takvom medicinskom opremom strucnosti lekara i platama. S toga dobro nasi i rade s obziriom na pomenute cinjenice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?