Falsifikovane dve serije leka "Daonil"?

Dve serije leka Daonil koji se koristi za snižavanje nivoa šećera u krvi, pod istragom su nadležnih institucija zbog sumnje da su u pitanju falsifikati.

Dve serije leka Daonil koji se koristi za snižavanje nivoa šećera u krvi, pod istragom su nadležnih institucija zbog sumnje da su u pitanju falsifikati.

 

Sumnja se da su Daonil tablete od pet miligrama, koje inače proizvodi zrenjaninska Jugoremedija, u serijama 8740022011 i 8749022011, sa rokom upotrebe do februara 2015. godine, zapravo lažni lek.

Ministarstvo zdravlja je ovim povodom obavestilo javnost da se poslednji lek ove vrste u fabrici Jugomedija proizveo 2009. godine sa rokom upotrebe do februara 2013. godine.

"Imenovani stečajni upravnik Jugoremedije dao je zvanične izjave nadležnim istitucijama da na osnovu "Evidencije kontrole gotovih lekova" u 2011. godini, proizvodnje leka Daonil u pogonima Jugoremedije nije bilo nakon 2009. godine kada je proizvedena poslednja serija sa rokom upotrebe do 2013. godine", saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Uzorci dve serije leka sa rokom upotrebe do 02.2015. godine, koje su pod istrgom, predati su Nacionalnoj laboratoriji Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, na vanrednu kontrolu leka.

  • 04.07.2013 13:38
    Postoji evidencija
    u apotekama od koga su nabavili. Ako toga nema, zatvoriti apoteku, oduzeti licencu i zabraniti rad u struci za sva vremena. Ali, ovo je Srbija te i ovako ima viška stanovnika, pa ako se neko i otruje, teraj dalje...
  • novosadjan

    04.07.2013 12:39
    ma gde se do u srBiji moze desiti to je neko zlonamerno izmislio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".