Recept za "lažni" ajvar - gotov za samo pola sata
Ajvar je jedan od popularnijih namaza širom Balkana, a uglavnom se smatra da je njegovo poreklo iz Makedonije.
Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka.
Njegova priprema može trajati satima. Zbog toga, ukoliko želite domaći ajvar koji možete odmah jesti, isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- roga paprike
- ulje
- beli luk
- so
- drugi začini po želji
Priprema:
Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tavi. Ako se odlučite da ih pečete u tavi, biće vam potreban poklopac.
Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.
Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge po želji.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Ukus i miris detinjstva: Šufnudle sa makom
29.10.2025.•
3
Nekada je jednostavno i najbolje - šufnudle su primer za to.
Zeleni detoks smuti: Pogledajte šta vam je sve potrebno
28.10.2025.•
0
Kombinacija zelenog povrća i voća koja pomaže u detoksikaciji organizma i daje energiju, pogledajte kako ga možete spremiti.
Neće ni mrvica ostati: Čokoladni kolač sa makom, bananama i malo ruma
27.10.2025.•
1
Ako ste ikada tražili kolač koji spaja bogatstvo čokolade, jedinstvenu teksturu maka i prirodnu slatkoću zrelih banana - ovo je pravi recept za vas.
Predlog za ručak: Limun‑rikota pasta
26.10.2025.•
0
Recept je jednostavan, brzo se sprema, a efektan je izgledom i ukusom.
Potaž od karfiola i praziluka: Jednostavan i topao obrok za jesenje dane
25.10.2025.•
0
Lagani, kremasti potaž od karfiola i praziluka pravo je rešenje kada želite nešto hranljivo, brzo i ukusno, a da nije ni od brokolija ni od bundeve.
Ideja za doručak: Sirniki - palačinke od svežeg sira koje se spreme za 15 minuta
24.10.2025.•
0
Palačinske od svežeg sira, poznate kao sirniki, savršen su brzi doručak ili desert kada želite nešto slatko.
Lagano osveženje: Krem od mandarina
23.10.2025.•
0
Sezona je mandarina, pa vam danas donosimo recept za krem od mandarina.
Predlog za večeru: Ukusan namaz od tunjevine
22.10.2025.•
1
Ukoliko razmišljate šta biste mogli da prezalogajite, imamo jedan predlog. U pitanju je namaz od tunjevine.
Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom
22.10.2025.•
0
Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.
Potaž od brokolija: Kako pripremiti?
21.10.2025.•
0
Potaž od brokolija je lagano i hranljivo jelo koje se priprema brzo i jednostavno, a pogodno je kao predjelo ili večera.
Predlog za fin doručak: Jaja u tortilji
20.10.2025.•
3
Jaja su mnogima omiljen način da započnu dan, jer su uglavnom laka za pripremu, svima dostupna, ukusna i sita.
Probajte ovu varijantu: Pire krompir će imati bolji ukus ako mu dodate jedan sastojak
19.10.2025.•
1
Pire krompir je idealan dodatak ručku. Jedan jednostavan korak prilikom kucanja će mu dati još bolji ukus.
Predlog za ručak ili večeru: Kremasta testenina s piletinom i sušenim paradajzom
19.10.2025.•
2
Ako volite jela koja spajaju jednostavnost i bogat ukus, ova kremasta testenina s piletinom i suvim paradajzom biće pravi pogodak.
VIDEO: Ledena kafa sa tahinijem - orašasto osveženje koje osvaja društvene mreže
19.10.2025.•
0
Napitak koji se brzo širi društvenim mrežama, ledena kafa sa tahinijem kombinuje bogati ukus paste od susama sa kafom i mlekom - rezultat je kremast, orašast i iznenađujuće osvežavajuć.
Lava kolač kod kuće: Jednostavan recept za popularni desert
18.10.2025.•
0
Lava kolač je desert koji je stekao popularnost širom sveta zbog svoje karakteristične kombinacije.
Hleb iz lonca: Evo kako ga možete napraviti
17.10.2025.•
0
Hleb iz lonca - ukusan, jednostavan za praviti, ne mora se čak ni mesiti.
Zabavan i lagan doručak: Jaja u povrćnom oblaku
16.10.2025.•
2
Jaja su zdrav i ukusan način da započnete dan, ali mogu dosaditi ako ih uvek jedete na isti način.
Zapečene tikvice sa sirom i kinoom: Bez mesa, idealne za ručak ili večeru
15.10.2025.•
0
Ako tražite lagano, ali zasitno jelo koje spaja kremast sir, osvežavajuće tikvice i nutritivnu kinoa – ovo je pravi izbor.
Mogu i kao desert i kao doručak: Palačinke sa blagim ukusom kokosa
15.10.2025.•
1
Ako imate malo više vremena da se posvetite spremanju obroka, preporučujemo vam da probate palačinke sa blagim ukusom kokosa.
Pita sa višnjama: Kako se priprema?
14.10.2025.•
4
Hrskava korica, sočan fil i bogat ukus višanja - ova pita je jednostavna za pripremu, a izgleda i miriše kao da je iz pekare.
Meksička inspiracija: Kafa sa čokoladom, čilijem i cimetom
14.10.2025.•
0
Malo egzotike i promene nije naodmet, pa vam dana preporučujemo kafu sa čokoladom, čilijem i cimetom.
Komentari 2
@Zemlja čudesa
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar