Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Bilčik: Razmotrićemo inicijativu za snižavanje cenzusa

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je Radiju Slobodna Evropa da prati sva politička dešavanja u Srbiji i da će zakonodavna incijativa za smanjenje izbornog cenzusa biti razmotrena kada se budu procenijivali rezultati međuparlamentarnog dijaloga pre izbora.

NIN o dešavanjima u Krušiku: Porodični biznis i stranačke veze

Dok je Кrušik četiri godine po privilegovanim cenama prodavao oružje privatnim preduzećima, kao što su GIM koji zastupa otac ministra policije Branko Stefanović i firme Slobodana Tešića, jednog od finansijera SNS-a, direktor te državne fabrike u Valjevu bio je Mladen Petković.

Izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad koštaće 600 miliona evra

Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča)-Zrenjanin-Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal, potpisan je danas, a kako je najavljeno u Ministarstvu građevinarstva, dokumentacija za taj autoput od 113 kilometara biće završena ove godine.

Objavljen poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Mladićima rođenim 2002. godine i onima starijih godišta upućen je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju, što ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je samo obaveza koja je predviđena Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.