Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Vučić: Ne odlaze ljudi zato što su gladni već traže bolju budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da mladi u Srbiji i regionu nemaju vremena za čekanje i da će, uprkos mogućim tenzijama i političkim nerazumevanjima među državama Zapadnog Balkana, taj deo Evrope ekonomski ubrzano napredovati, što bi trebalo iskoristiti kako bi se mladima obezbedila perspektiva i oni ostali u svojim zemljama.

Blic: Koje strane službe operišu po Srbiji?

Afera "ruski špijun" otkrila je da je Srbija interesantna mnogim obaveštajno-bezbednosnim službama pogotovo vodećih svetskih sila, a razlozi za to su brojni, od nezavršenih ratova na Balkanu do geopolitičke pozicije Srbije koja povezuje Evropu i Bliski Istok, piše "Blic".

Počelo suđenje Babićevom vozaču, Prelević zahteva sve snimke s naplatne rampe

U Osnovnom sudu u Nišu počelo je suđenje vozaču preduzeća "Koridori Srbije" Dejanu Stanojeviću (35) zbog sumnje da je 31. januara ove godine "škodom superb" izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević (52), dok je još pet osoba povređeno, a među njima i tadašnji direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić.

Mali: Narod najbolji sudija, a ne političke komisije

Ministra finansija Siniša Malog danas su na ulazu u Dom narodne skupštine sačekali novinari, kojima je na pitanje kako se danas oseća nakon odluke Odbora za etiku BU i da li će podneti ostavku koju traži opozicija, odgovorio da je mnogo truda uložio tokom školovanja i da mu je teško da prihvati odluke, kako kaže, političke komisije.