Ljubičasti krompir sa juga Srbije

Poljoprivrednik Svetislav Ilić iz prokupačkog sela Bučić proizvodi jedinstvenu južnoameričku vrstu krompira ljubičaste i roze boje.
Ilić je u topličkom kraju pre nekoliko godina počeo da proizvodi taj krompir na manjim parcelama. Prema njegovim rečima, ta vrsta krompira potiče iz Južne Amerike gde se uglavnom gaji na velikim nadmorskim visinama.
 
Ilić je izrazio zadovoljstvo prinosima i najavio proširenje proizvodnje i nastup na širem tržištu.
 
"Ova vrsta ima karakterističnu indigo i jarko roze boju, kao da je veštački ofarbana, pa je zato veoma dekorativna na trpezi", kazao je Ilić.
 
Ilić je dodao da je taj krompir izuzetno zdrav, gotovo lekovit, jer se kuva i peče bez ljuštenja kore kako bi zadržao hranljiva svojstva a proizvodi se bez upotrebe hemijskih sredstava. 
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.