Omiljene čokoladice mnogih će biti znatno manje

Vodeći proizvođači čokoladica moraće da smanje veličinu svojih proizvoda, kako bi udovoljili novim merama za smanjenje unosa šećera u ishrani.

Omiljene čokoladice mnogih će biti znatno manjeČokoladice poput Marsa, Twixa, Snickersa i KitKata smanjiće se za 20 odsto, kako bi se u njima smanjila količina šećera. Očekuje se da bi ova mera trebalo da se sprovede do 2020. godine.

Odluka o smanjenju čokoladica je svojevrsni kompromis između Engleskog zavoda za javno zdravstvo i proizvođača, s obzirom na to da su oni odbili da smanje udeo šećera u svojim čokoladicama, ističući kako bi korišćenje zaslađivača uveliko promenilo njihov ukus. Dok se neki još uvek protive ovim uputstvima, ostali su već prihvatili odluku Zavoda kako ne bi bili posramljeni u izveštaju o gojaznosti dece, piše "Independent".

Javili su se i aktivisti koje su nove mere nazvali nedovoljno ambicioznim i kako bi količinu šećera trebalo prepoloviti, a ne umanjiti za 20 odsto. Razlozi za to su zabrinjavajuće brojke o gojaznoj deci – do završetka osnovne škole, trećina britanske dece postaje gojazna.

Mnogi se pitaju hoće li umanjenje čokoladica rezultovati i nižim cenama istih.

  • Stevica

    08.02.2017 08:05
    Gospoda povezana
    Na taj način će oni koji su unosili 40 gr sada unositi 2 puta 30, a vlasnici kompanija će biti bogatiji. Kad imaš u rukama svetsku organizaciju za ovo ili ono - svašta možeš da radiš.
    Otprilike kao kad kupujete nov auto bez točkova, uz jednistven poklon pri toj akciji, ako odmah kupite - na poklon točkovi!
    Nane im ga nanine, monopolske, i sve ono što ne smem da napišem - a znam o njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima