Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

AMSS: Pažljivo vozite zbog snega

Auto-moto savez Srbije apelovao je danas na vozače da, zbog snega koji je u toku noći padao, voze oprezno i prilagode vožnju uslovima na putu, uz korišćenje zimske opreme.

Preminuo bivši predsednik Južne Koreje

Bivši predsednik Južne Koreje Kim Jung-sam, koji je zvanično okončao decenije vojne vladavine u zemlji i prihvatio međunarodnu finansijsku pomoć tokom azijske ekonomske krize 1997. i 1998. godine, preminuo je juče u Seulu, saopštile su vlasti Južne Koreje.

Pronađene lutke punjene eksplozivom

Iračke snage sprečile su napad Islamske države kada su severno od glavnog grada Bagdada, u Karbali, pronašle i demontirale 18 lutaka-igračaka punjenih eksplozivom.

U Sloveniji, Hrvatskoj i BiH pao sneg

Nakon neuobičajeno toplog vremena u regionu tokom većeg dela novembra, u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini je značajno zahladnelo i pao je prvi ovogodišnji sneg.

Poginulo dvoje dece i žena kod Mojkovca

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 10.30 časova, na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, poginule su tri osobe, među kojima je dvoje dece, a dve su povređene.

Ambulante u kojima se leči 60.000 ljudi će ići na licitaciju

Nekoliko hiljada kvadrata u osam objekata Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, moglo bi da se nađe na nekoj licitaciji jer su u većini slučajeva upisani kao imovina propalih preduzeća koja su u stečaju. U ovim objektima leči se 60.000 Nišlija i radi oko dve stotine medicinskog osoblja.

Osuđen bivši pomoćnik ministra jer je pretio sudijama

Viši sud u Čačku osudio je bivšeg pomoćnika ministra pravde Milisava Čogurića na zatvorsku kaznu od šest meseci, uslovno na godinu dana zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je pretio sudijama, prenose danas lokalni mediji.