Kanada planira da avionima doprema 900 Sirijaca na dan

Kanada planira da od sledećeg meseca dnevno prima po 900 sirijskih izbeglica, koje će transportovati avionima, pišu danas kanadski mediji.
Kanada planira da od sledećeg meseca dnevno prima po 900 sirijskih izbeglica, koje će transportovati avionima, pišu danas kanadski mediji.

Kanadski zvaničnici su najavili da će detalji plana prihvata 25.000 sirijskih izbeglica do kraja godina biti objavljeni u utorak, prenela je agencija AFP.

U kanadskoj javnosti je, posebno nakon prošlonedeljnih terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 130 ljudi, prisutno strahovanje da bi džihadisti IS mogli da uđu u zemlju predstavljajući se kao izbeglice.

Prenoseći navode iz još neobjavljenih državnih dokumenata, lokalni mediji su javili da vlada namerava da od 1. decembra svakog dana doprema 900 sirijskih izbeglica iz Jordana u Montreal i Toronto.

Odatle će oni biti prevoženi u dve vojne baze u Ontariju i Kvebeku, gde će biti privremeno smešteni.

Mediji navode da će troškovi te operacije u narednih šest godina iznositi 1,2 milijarde kanadskih dolara.
  • 21.11.2015 18:45
    Ova vest je čista laž. Dovoljno pročitati komentar premiera Kanade na twitteru i biće jasno.
  • 21.11.2015 18:13
    Bolje da su iz Srbije dnevno odvozili 900 fakultetski obrazovanih ljudi bolje bi im bilo a i mi se ne bi bunili osim nasih velikih biznismena koji traze jeftinu a obrazovanu radnu snagu. Ovi sirijci se nece za 3 generacije asimilirati!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet