Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Osuđen lažni plastični hirurg

Čovek koji se lažno predstavljao kao plastični hirurg osuđen je u Sudu u nemačkom gradu Regensburgu na četiri godine i tri meseca zatvora.

Češka i Austrija žele svoje policajce na granici Mađarske sa Srbijom

Češka i Austrija planiraju da pošalju svoje policajce i mešovite austrijsko-češke patrole na granicu Mađarske sa Srbijom i u Makedoniju da pomognu tamošnjim vlastima u suzbijanju nelegalne migracije i priliva izbeglica koje u Evropsku uniju stižu balkanskom trasom, dogovorili su se danas u Mikulovu austrijska ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl Lajtner i češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec.

Vašington: Srbija ulaže ozbiljne napore u borbi protiv belog roblja

Srbija je zemlja porekla, tranzita i odredište za muškarce, žene i decu koji su žrtve trgovine ljudima u cilju seksualne eksploatacije i prinudnog rada, a vlada čini ozbiljne napore na suzbijanju tog problema, navodi se u najnovijem izveštaju Stejt departmenta o trgovini ljudima.

Dačić: Španija i Mali neće podržati prijem Kosova u Unesko

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je danas u Madridu odvojene susrete sa šefovima diplomatije Španije i Malija koji su istakli da te dve zemlje ne menjaju stav o Kosovu, kao i da neće podržati njegov prijem u Unesko.

Utopio se mladić u jezeru

U Ribarićkom jezeru na teritoriji opštine Novi Pazar danas oko 13 sati utopio se mladić koji je skočio sa mosta, rečeno je Beti u novopazarskoj Policijskoj upravi.

Dinar stagnira, kurs 120,30

Dinar će sutra nastaviti stagnaciju prema evru i zvanični srednji kurs iznosće 120,3050 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Američki milioner predlaže državu za izbeglice

Američki milioner i uspešan trgovac nekretninama Džejson Bazi predložio je "radikalno rešenje" za problem izbeglica u svetu, predloživši da se, uz podršku najmoćnijih ljudi i vlada, osnuje nova nacija i država - samo za izbeglice.