Nišvil ne može više na Tvrđavu?

Zavod za zaštitu spomenika u Nišu nije dao dozvolu za održavanje Nišvil džez festivala na prostoru Niške tvrđave. 

Zavod za zaštitu spomenika u Nišu nije dao dozvolu za održavanje Nišvil džez festivala na prostoru Niške tvrđave.

Data je dozvola za samo dve bine glavnog programa, a za ostalo se čeka rešenje Republičkog zavoda kome je upućena žalba. Ovogodišnji Nišvil treba da bude održan od 13. do 16. avgusta, najavljeno je 90 koncerata džez muzike a spor oko prostora doveo je u pitanje održavanje dela programa koji je besplatan za posetioce.

Planiran kao veći i bolji od svih prethodnih Nišvil džez festival pred sam početak dobio je tako neočekivani obrt. U Nišvilu smatraju da se u tvrđavi ništa nije promenilo u odnosu na prethodne godine i da se tokom godine ovde održavaju druge manifestacije, te da nema razloga da se Nišvilu to zabrani.

Izložbe koza i ovaca jesu održane na prostoru Tvrđave, ali direktorka Zavoda smatra da je to manje nebezbedno za ovo kulturno dobro. Predstavnici Nišvila pre 15 dana podneli su žalbu republičkom Zabodu za zaštitu spomenika, a odgovor još čekaju.

  • 27.07.2015 19:33
    Srbijanci paze svoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.