Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sijera Leone: Policijski čas zbog ebole

Predsednik Sijera Leonea Ernes Baj Koroma izjavio je da uvodi policijski čas preko dana u naredne tri sedmice u okruzima na severozapadu zemlje da bi se sprečilo ponovno širenje virusa ebole.

Napadač u Tunisu imao pomagače

Napadač koji je ubio 39 ljudi na plaži u odmaralištu Sus, u Tunisu, Sejfedin Rezgui, imao je pomagače, saopštili su zvaničnici.

Spaseno 2.900 migranata u Mediteranu

Italijanska obalska straža saopštila je da su vojni brodovi zemalja članica multinacionalne misije u Mediteranu danas spasili najmanje 2.900 migranata sa 21 broda koji su isplovili iz Libije.

Banke u Grčkoj će u ponedeljak biti zatvorene

Banke u Grčkoj sutra neće raditi, izjavio je zvaničnik jedne od najvećig grčkih banaka Pireus banke (Piraeus), prenose agencije nakon održanog sastanka saveta za finasijsku bezbednost Grčke.

Srpski turisti se krili pod vodom od terorista

Grupa od 50 turista iz Srbije koji su letovali u Tunisu, sletela je danas nešto pre 12 sati na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Turisti su doputovali iz Monastira avionom Er Srbije Boing 737 koji je poslala Vlada Srbije.

SNS: Pajtić neće moći da bude ni turistički vodič

Gradski odbor SNS Zrenjanin ocenio je u saopštenju da je miting Demokratske stranke u Zrenjaninu "propao" i poručio lideru demokrata Bojanu Pajtiću da je "sada očigledno" da posle pokrajinskih izbora neće moći da se zaposli ni kao turistički vodič.

Akcize i na sokove, struja još skuplja

U pripremi prve revizije sporazuma sa MMF, Vlada se obavezala na uvođenje akcize na sva bezalkoholna pića, sem vode, ali i na dalja poskupljenja struje u 2016. i 2017. godini.

Ilegalni migranti u vozu kod Vranja

U teretnom vozu koji je iz Grčke išao ka Mađarskoj, srpski carinici su jutros, na železničkoj stanici Ristovac kod Vranja, otkrili 23 osobe koje su ilegalno pokušale da pređu državnu granicu.