Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kanada uvela sankcije ruskim bajkerima

Kanada je juče uvela novi, 15. set sankcija protiv Rusije, koje se odnose na mlade lidere Evroazijske unije, članove motociklističkog kluba "Noćni vukovi" i nekoliko kompanija, a zabranjen je i uvoz robe sa Krima.

Voz Beograd-Bar stajao tri sata zbog kvara

Voz na pruzi Beograd - Bar stajao je zbog kvara tri sata kod mesta Golubovci u Crnoj Gori i pritom blokirao još dva voza, jedan iz pravca Bijelog Polja, a drugi iz pravca Bara.

Udala se za svekra zbog penzije

M. M. (43) iz okoline Niša razvela se od muža i u dogovoru sa njim udala se za svekra (72) kako bi nasledila njegovu inostranu penziju od 800 evra.

Najmanje 28 žrtava u bombaškom napadu na Hute

U napadu automobilom-bombom, čija meta su bila dvojica lidera pobunjenih Huta, noćas je u Sani poginulo najmanje 28 ljudi okupljenih da oplakuju žrtve sličnog napada ranije ovoga meseca, saopštili su zvaničnici.

Zapalio se putnik u vozu

Jedan muškarac zapalio se u vozu koji je saobraćao na liniji Tokio – Osaka, potvrdili su japanski zvaničnici.

Beograd i Priština i dalje bez dogovora

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena je posle 17 sati razgovora, bez dogovora. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je novinarima da dve delegacije nisu postigle dogovor ni o jednom pitanju.

Preminuo novinar Zoran Čadež

U Beogradu je danas posle kraće bolesti preminuo Zoran Čadež, novinar i urednik više pisanih medija, saopštila je porodica.

Nemiri na verskoj osnovi, gazili Kuran

Nemiri u kampu za migrante u Debrecinu u Mađarskoj, izbili su na verskoj osnovi, kada je jedan migranat od drugog oteo Kuran, bacio ga na zemlju i počeo da ga gazi, saopštila je večeras Mađarska policija.

Nikolić spreman da ode u Srebrenicu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić spreman je da ode u Srebrenicu da oda počast žrtvama strahovitog zločina, navodi se u saopštenju njegove Pres službe.

Šoškić: Ne treba očekivati negativne efekte grčke kize

U ovom momentu ne treba očekivati direktne negativne efekte grčke krize na zemlje u okruženju, pogotovo ne u Srbiji gde su banke iz Grčke posebna pravna lica, a ne filijale grčkih banaka, izjavio je danas profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Dejan Šoškić.

Osam godina zatvora za saobraćajku na Adi Huji

Viši sud u Beogradu osudio je danas na osam godina zatvora vozača BMW-a Dušana Jovanovića (19) zbog optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće na Adi Huji prošle godine u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja, pošto je danas okončano suđenje.