Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Veliki požar u fabrici u Osijeku

Veliki požar buknuo je večeras u pogonu najveće hrvatske fabrike za preradu plastike "Drava internešenel" u Osijeku, a za sada nema dojava o povređenima, potvrđeno je iz policije.

U kladionicama 28 radnika "na crno"

Inspektorat za rad sproveo je nadzor u kladionicama u Srbiji u kome je otkriveno da je od 446 zatečenih osoba, njih 28 angažovano "na crno", odnosno da poslodavci sa njima nisu zaključili ugovore o radu i nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje.

Dinar sutra slabi, kurs 120,45

Dinar će sutra oslabiti prema evru 0,2 odsto i zvanični kurs iznosiće 120,4584 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Aflatoksin u kukuruznim pahuljicama u Hrvatskoj

U kukuruznim pahuljicama nekih proizvođača u Hrvatskoj pronađen je aflatoksin, potvrdio je hrvatski ministar zdravlja Siniša Varga u emisiji nacionalne televizije HRT, a dva distributera, Konzum i Plodine, već su neke proizvode povukli iz prodaje.

Tadić podnosi tužbu protiv Babića zbog optužbi

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pokrenuće tužbu protiv šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zorana Babića zbog javno izrečene optužbe da je "naručio sva ubistva u Beogradu do 2012. godine", saopšteno je iz SDS.

Prosečna plata pilota 83 hiljade dinara

Prosečna plata majora lovačke avijacije u RV i PVO, umanjena za deset odsto od novembra 2014. godine, iznosi 83.000 dinara, a primanja pilota u lovačkoj avijaciji Ratnog vazduhoplovstva i PVO, zbog specifičnosti službe viša su od prosečnih plata u vojsci, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Mekdonalds optužen za utaju poreza

Evropska federacija sindikata javnog sektora i Međunarodna unija sindikata uslužnog sektora optužile su američki lanac restorana brze hrane "Mekdonalds" da je utajio poreze u vrednosti od milijardu evra u periodu od 2009. do 2013. godine.

Interpolova poternica za poslanikom SNS

Interpol je raspisao crvenu međunarodnu poternicu za poslanikom Srpske napredne stranke i bivšim načelnikom vojne bezbednosti Momirom Stojanovićem zbog "zločina počinjenih nad civilima" na Kosovu 1999. godine.